Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Γερό Σκαρί

Από μικρός ακούω πως είναι σημαντικό να είσαι γερό σκαρί. Να αντέχεις τι φουρτούνες και τις καταιγίδες χωρίς φόβο. Όχι και πως το γερό σκαρί δεν σπάει, αλλά σαφώς έχεις μια άλλη σιγουριά. Ωστόσο κανείς δεν σου επισημαίνει πως ένα γερό σκαρί για να έχει νόημα πρέπει να μπορεί και να… επιπλέει! Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει κάποια τοιχώματα, τα οποία θα καλύπτουν το σκαρί.

Εν τέλει και καθόλου γερό σκαρί να μην είσαι και τα τοιχώματά σου να είναι εύθραυστα, εάν δε συναντήσεις στη ζωή σου δύσκολο καιρό μια χαρά θα λειτουργήσουν. Και είναι αλήθεια πως σε πολλές περιπτώσεις ένα μικρό κυμματάκι μπορεί να αντιμετωπίσεις και να φτάσεις στον προορισμό σου. Μπορεί όμως και γερό σκαρί να έχεις και να σε τσακίσουν τα κύματα ή μπορεί να έχεις και γερό σκαρί και ανθεκτικά τοιχώματα και ούτε να συναντήσεις καταιγίδες ούτε τίποτα.

Τελικά τι συμβαίνει;

Ούτε το ναυπηγό γνωρίζεις από πριν, αλλά ούτε και τον καιρό μπορείς να προβλέψεις. Μη μου πεις όμως πως ήσουν έξυπνος και επέλεξες τη “σωστή” διαδρομή, διότι θα σου πω πως κάπου μπέρδεψες τα πράγματα και εφ΄ όσον ούτε ναυπηγός είσαι, αλλά ούτε και τον καιρό ορίζεις και καλύτερα να σιωπαίνεις. Μακάριζε απλά τη τύχη σου, αλλά μη διδάσκεις.

Εν τέλει;

Εάν μπορούσα να απαντήσω στα προηγούμενα ερωτήματα δεν θα φωτογράφιζα ένα… σκαρί ούτε θα έγραφα. Θα ταξίδευα στον ανοιχτό ωκεανό χωρίς να με απασχολεί τίποτα… Και ΑΥΤΟ σας συνιστώ!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)