Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τι Συμβαίνει με την Τουρκία;

Το ερώτημα είναι λάθος. Το σωστό είναι: τι συμβαίνει με την Ελλάδα; Πως είναι δυνατόν μία χώρα τόσο εξασθενημένη και αδύναμη ξαφνικά να ανοίγει το ένα μέτωπο μετά το άλλο; Οποία σύμπτωσις;

Πρώτα το Κυπριακό, μετά το Μακεδονικό, τώρα η ένταση στο Αιγαίο και η επανεμφάνιση των Ιμίων.

Όλα τα προηγούμενα είναι και γνωστά και πολύ παλιά. Δεν δημιουργήθηκαν τώρα και μάλιστα η Ελλάδα φέρει τεράστια ευθύνη με τους χειρισμούς της (ή με τη αδιαφορία της) για την ύπαρξη και των τριών.

Τα δύο πρώτα τα έχω αναλύσει πρόσφατα. Το τρίτο με την Τουρκία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Η Τουρκία είναι γνωστή και πράττει, όπως πράττει αιώνες τώρα.

Αλλά γιατί ειδικά τώρα;

Χωρίς περιστροφές και το έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν (υπάρχουν δημοσιευμένα σε πολλούς ιστότοπους εκτός του δικού μου):

Η μικρή ηγεσία αυτής της κυβέρνησης επιδιώκει την μόνιμη παραμονή της στην εξουσία, μέσω της φτωχοποίησης επί τούτου των Ελλήνων πολιτών και την εγκαθίδρυση δικτατορίας τρίτου (!) τύπου!

Το εμπόδιο είναι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019. Και ένα εθνικό θέμα θα βοηθούσε τα μέγιστα στην εσαεί αναβολή τους.

Αλλά εδώ κάνει ένα τεράστιο λάθος: αμφιβάλλει ότι θα τις κερδίσει!

Με όσα έχει κάνει έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη της στον εαυτό της και δεν επιθυμεί ούτε στο ελάχιστο να διακινδυνεύσει μία εκλογική ήττα.

Αλλά η αμφιβολία αποτελεί θανάσιμο εχθρό.

Τις εκλογές το 2019, εάν γίνουν, θα τις κερδίσει χωρίς την βοήθεια ούτε σκανδάλων ούτε εθνικών θεμάτων. Διότι ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα έχει αν όχι την έγκριση, τουλάχιστον την σιωπηρή συμφωνία και αποδοχή του 65% των πολιτών της. Και μην ξεχνάτε πως με εκλογές αναδείχθηκε και μάλιστα Χ3 φορές κερδισμένες!

Αγαπητοί μου και απευθύνομαι στην ηγεσία:

Μην δυσκολεύετε τα πράγματα ούτε για τη χώρα ούτε και για τον εαυτό σας! Δεν έχετε ανάγκη την βοήθεια κανενός σκανδάλου ή ενός εχθρού ή ακόμα χειρότερα μίας περιπέτειας (ωστόσο θεωρώ και κόβω το κεφάλι μου πως δεν υπάρχει περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με την γείτονα ούτε μία στο εκατομμύριο. Η πολεμική εμπλοκή είναι εγγενώς απρόβλεπτη για την τύχη της εξουσίας και εδώ ούτε ο μεν ούτε ο δε είναι ηλίθιοι για να βάλουν το κεφάλι τους στο στόμα του λύκου).

Αφήστε στην ησυχία τους και σε εκκρεμότητα όλα τα εθνικά ζητήματα και ασχοληθείτε με αυτό, το οποίο γνωρίζετε καλύτερα.

Οι εκλογές του 19 είναι δικές σας. Και εξ΄άλλου εάν τα “λύσετε” τώρα όλα μετά με τι θα έχετε να “παίζετε”; Κι αν όχι εσείς η μεθ-μεθ-μεθ επόμενη κυβέρνηση πρέπει κι αυτή όταν με χρόνια και καιρούς έλθει να έχει τα προβλήματά της για να κερδίζει και αυτή τις δικές της εκλογές.
Μην τα θέλετε όλα δικά σας, διότι η πλεονεξία “έφαγε” περισσότερους απ΄ότι η πείνα.

Και προτού σας πιάσει καμία οξεία… κυβερνήτιδα και θελήσετε να με πετάξετε στον Καιάδα, θα σημαίνει πως δεν καταλάβατε τίποτα από το άρθρο.

Δεν είναι ΑΥΤΗ η Ελληνική κυβέρνηση το πρόβλημα. Η Ελληνική νοοτροπία είναι το πρόβλημα.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα. Ο Θεμιστοκλής πέθανε “φιλοξενούμενος” στην… Περσία, ενώ την περίοδο της επανάστασης του 21 και ενώ φλεγόταν το Μεσολόγγι, το μόνο, το οποίο “σκέφτηκαν” να κάνουν ήταν ο εμφύλιος πόλεμος! Οι “άλλοι” απλά προσκύνησαν! Διαβάστε πάλι και πάλι την Ελληνική ιστορία και ΕΙΔΙΚΑ του 1821.

Να μην σας φταίει λοιπόν ούτε το άρθρο ούτε εγώ.

Για δε τους απλούς ανήσυχους πολίτες ένα έχω να σας τονίσω και θα είναι η δέκατη φορά αυτή για να το εμπεδώσετε:

Μην απογοητεύεστε και κυρίως μην ανησυχείτε!

Η ανησυχία είναι αυτο-ταπείνωση. Αξιοπρέπεια είναι η εμπιστοσύνη!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)