Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τι ΔΕΝ Μας Δίδαξε το Lockdown;

Επίσης ΚΑΙ εδώ ισχύει πως… “Το χιούμορ δεν είναι αντικείμενο για γέλια” και προφανώς ΜΗΝ τολμήσετε να εκλάβετε στα σοβαρά τα παρακάτω!

Λοιπόν! Τι με έχει στενοχωρήσει περισσότερο με τα lockdowns (απαγορεύσεις είπαμε – Μπαμπινιώτης έφα)! Γνωρίζετε ποια λέξη είναι συνώνυμη με τη λέξη απαγόρευση; Το κέρδος! Μάλλον το (παράνομο) κέρδος για να ακριβολογώ.

Οι μεγαλύτερες περιουσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες χτίστηκαν την περιβόητη εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Τι θέλει ο λαός; Αλκοόλ να πιεί; Του το παρέχουμε! (Μετάφραση=κέρδος)! Τώρα βέβαια, όπως σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες υπάρχει και κάποιο ρίσκο, ίσως κάποια σφαίρα στο κεφάλι ή 150 χρόνια κάθειρξη στο Σινγκ-Σινγκ, αλλά τώρα μικρο-λεπτομέρειες αυτά. Ονομάστε μου μία νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία να μπορεί να συναγωνιστεί σε κέρδη μία παράνομη; Καμία! Εάν εξαιρέσουμε τις… κυβερνήσεις, οι οποίες είναι η επιτομή στο αντικείμενο, όλα τα παράνομα σκίζουν!

Με στενοχωρεί πολύ λοιπόν, για να συνεχίσω το σκεπτικό μου, πως υστερούμε σε επιχειρηματικό πνεύμα. Έπρεπε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση ένα… μόνιμο lockdown (συγγνώμη, απαγόρευση)! Σκέψου όλες οι νόμιμες δραστηριότητες να μετατρέπονταν σε παράνομες. Μεγαλείο!

Κρυφά καφέ, μουλωχτά βιβλιοπωλεία για αγορά γραφικής ύλης (τα βιβλία θα ήταν και τότε νόμιμα, αφού κανένας δεν τα αγοράζει), παράνομα κομμωτήρια σε κακόφημες συνοικίες, μπουτίκ με τσιλιαδόρους, κρυφά… σχολεία και φροντιστήρια! Fake SMS αντί για κανονικά κλπ. κλπ. Απογείωση η Ελλάδα! Αυτοί, οι οποίοι συλλαμβάνονται για παράνομα πάρτυ σε ξενοδοχεία, εάν δεν βρεθούν στις  Μ.Ε.Θ. ή τον άλλο κόσμο λόγω του COVID-19 έπρεπε να πριμοδοτούνται από το ΥΠ.ΟΙΚ. για την επιχειρηματικότητα τους!

Σας αφήνω τώρα γιατί η σύνδεσή μου είναι από ξεκλείδωτη παροχή και ο γείτονας μου κοιμάται νωρίς (είναι νόμιμος) και θα κλείσει το modem του!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)