Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τηλεοπτικές Άδειες: Το Μήνυμα και οι Προβλέψεις

Η φαρσοκωμωδία του κακόγουστου show των τηλεοπτικών αδειών προβάλει περίτρανα δύο άθλια μηνύματα στην Ελληνική κοινωνία:

1. Do the Hustle: Το οποίο σημαίνει στην Αμερικανική αργκό, κάνε οτιδήποτε προκειμένου να αποκτήσεις χρήματα. Αλλά με την ανήθικη έννοια. Πούλησε το κορμί σου, πούλησε ναρκωτικά, ασχολήσου με πορνεία ή ακόμα χειρότερα με την πολιτική, οτιδήποτε μόνο και μόνο για τα χρήματα.

2. Όποια/ος διαθέτει χρήματα και δίνει τα περισσότερα τα παίρνει όλα… Το μήνυμα της Κυβέρνησης είναι σαφές. Οτιδήποτε και να είναι αυτή ή αυτός… Ναι το ίδιο όμως ισχύει και για την ίδια. Η τιμή είναι το ζητούμενο. Σαφέστατο!

Και η πρόβλεψη:

Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα κανάλι, απλώς όσοι δέχτηκαν τον εξευτελισμό της διαδικασίας θα έχουν πληρώσει για κάτι, το οποίο θα δίδεται δωρεάν. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως το μεγάλο Ελληνικό κεφάλαιο δεν είναι παρά ένα δειλό και γλοιώδες παρακλάδι μίας κοινωνίας άμεσα προερχόμενης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (χωρίς να είναι όμως Αυτοκρατορία). Καθόλου χρήσιμο μάλιστα στην κοινωνία, παρά μόνον στον εαυτό του.

Απολαύστε λοιπόν απόψε τον μελωδικότατο ύμνο της νέας Ελληνικής κοινωνίας:

The Hustle, από τον Van McCoy.
Viva Zapata! Do the Hustle!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)