Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τα Κουδουνάκια – Οι Οθωμανοί και η Google

Ταξιδεύοντας στα όρη και τα βουνά τι συναντώ νομίζετε; κατσικάκια και αρνάκια! Και καθώς τα παρατηρώ συνειδητοποιώ πως μία μεγάλη εφεύρεση διαπρέπει επάνω τους: τα κουδουνάκια!

Σκεφτείτε τι ευφυΐα χρειαζόταν από τους πρώτους κτηνοτρόφους να σκεφθούν αυτό το τόσο απλό και προφανές σήμερα!

Ταξιδεύοντας επίσης στα λαγκάδια και τις βρυσούλες θαυμάζω τα πέτρινα παλαιοτέρων εποχών και κυρίως αυτά προ του 1821, τα οποία χτίστηκαν επί τουρκοκρατίας.

Ταξιδεύοντας τέλος στους δασικούς χωματόδρομους προσπαθώ να μην χάνομαι αν και καμιά φορά αναγκάζομαι να καταφύγω στο Google earth για να εντοπίσω την θέση μου. Όσοι γυρίζουν στα βουνά γνωρίζουν πόσο εύκολα σε κυκλώνει και πόσο γρήγορα αλλάζει και ο καιρός.

Οι τρεις προηγούμενες προτάσεις συνδέονται πάρα πολύ στενά μεταξύ τους.

Και δείχνουν την πορεία της χρεοκοπημένης Ευρώπης.

Τα κουδουνάκια είναι τα ΑΦΜ, οι ηλεκτρονικοί αριθμοί και γενικά κάθε είδος ταυτοποίησης στις σύγχρονες κοινωνίες. Και όπως τα κουδουνάκια χρησιμεύουν για να μην χάνονται τα κατσικάκια και τα αρνάκια, κάπως ανάλογα χρησιμεύουν τα προηγούμενα για να μην χάνονται οι… υπήκοοι από την κυβερνητική εξουσία. Και τα δύο φυσικά ζωάκια θα οδηγηθούν στα… θυμαράκια. Υπάρχει όμως μία ουσιώδης διαφορά, Το χορταράκι το παρέχει στα ζωάκια η φύση δωρεάν, ενώ τα χρήματα τα εμπορεύονται οι κυβερνήσεις και τα μεταπωλούν υπό μορφή επιδομάτων ή επιδοτήσεων, όπου επιθυμούν.

Επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, εάν ήθελες να χτίσεις ένα πέτρινο σπίτι διάλεγες το οικόπεδο, έβγαζες τα γρόσια απ΄το σεντούκι σου (εάν είχες ή ληστέψει) και πλήρωνες τους μαστόρους. Δεν υπήρχε… πολεδομία ούτε ΙΚΑ (το φαγητό τους ήταν)  ούτε άλλες κυβερνητικές ανοησίες. Το έφτιαχνες και τέλος. Πάντα να έχετε κατά νου, όπου υπάρχει οργανωμένη δόμηση υπάρχει και οργανωμένη εξουσία. Ίσον οργανωμένη… φορολογία! Οι Φαραώ γνώριζαν τέλεια τους κανόνες και γι’ αυτό είχαν σκλάβους…και κατασκεύαζαν πυραμίδες.

Το ίδιο και οι σύγχρονες κυβερνήσεις.

Τέλος σήμερα επιβλήθηκε ένα υπέρογκο πρόστιμο στην Google (ακόμα και για αυτήν είναι τεράστιο) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η Google εκμεταλλεύεται την δεσπόζουσα θέση της. Προσέξτε ποιοί της το επέβαλλαν. Η Γερμανία (και οι άλλες κυβερνήσεις)! Διότι ενοχλούνται από την Google, ενώ αυτές ως μυξο-παρθένες τηρούν τους κανόνες άψογα! Αποτελεί και γελοιότητα.

Ολα τα προηγούμενα οδηγούν σε ένα και μόνον συμπέρασμα:

Η Ευρώπη πλέον θα διοικείται από ασήμαντα πιόνια, τα οποία με την σειρά τους θα ασκούν ξεπουλημένη δικτατορία σε υπηκόους, δούλους με τα κουδουνάκια.

Και φυσικά εάν είχαν αρχ… ές θα ξόδευαν τα 4,34 δις ευρώ του προστίμου για να δημιουργήσουν αντίστοιχη Euro-Google, αλλά επειδή δεν έχουν αρχ… ές προσπαθούν να πετάξουν από την Ευρώπη ενοχλητικούς τύπους…και να μοιράσουν μεταξύ τους το πρόστιμο.

Με την είσοδο φυσικά των Μουσουλμάνων ελπίζω να ανασυσταθεί και η Οθωμανική αυτοκρατορία να χτίζουμε ό,τι και όπου θέλουμε, να δίνουμε και κανένα κεφαλάκι όταν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φόρους (10% παρακαλώ και όχι 65%) και να συνδιαλεγόμαστε με άλλες δυνάμεις με την σημαία της ημι-σελήνου. Εξ’ άλλου έχουμε μάθει τόσο καλά να περπατάμε στα τέσσερα, ώστε το σκύψιμο για τις προσευχές θα μας είναι εύκολο.

Οταν για πρώτη φορά ο χαρακτηριστικός Πρόεδρος της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού αναφέρθηκε στην Ευρώπη και την χαρακτήρισε εχθρική δεν έσφαλε. Η Ευρώπη μεταλλάσσεται από τους ίδιους τους κατοίκους της.

Μην με κυνηγήσετε δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, ούτε με την πίστη τους. Αλλά δεν ανήκουν σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο και την χαμένη Ευρωπαικη κουλτούρα. Ούτε και οι μαύροι ανήκουν ακριβώς στην Αμερική. Η Αφρική είναι ο φυσικός τους τόπος.

Τουλάχιστον όπως έχουμε μάθει την υδρόγειο από τους ιστορικούς χρόνους.

Το ζήτημα είναι πως τα κουδουνάκια δεν μπορούν να τα φορέσουν σε κάποια άλλα ζωάκια. Τα σκυλάκια (οι νεο-ηγέτες) δεν έχουν ανάγκη από κουδουνάκια, διότι τα εμπεριέχουν μέσα τους, δομημένα στο DNA τους. Πρόθυμα τσοπανόσκυλα και προσβάλλω τα τσοπανόσκυλα, διότι αυτά εργάζονται τουλάχιστον σκληρά.

Στους λύκους όμως;