Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα Διαμάντια του Ερύμανθου (1ο από 3)

Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στην συγκλονιστική αναζήτηση του Ερυμάνθιου Κάπρου και μέσα από την περιπέτεια γνωρίσαμε ένα σπουδαίο Ελληνικό βουνό.

Είναι η κατάλληλη ώρα να δούμε πως ο Ερύμανθος και η ευρύτερη περιοχή, την οποία ο ορεινός όγκος καταλαμβάνει αποτελεί και έναν σπουδαίο θησαυρό.

Η Τριταία (Αρχαία Τρίταια) είναι ένα από τα ωραιότερα αλλά και εντελώς άγνωστα (ή παραμελημένα) σημεία της Ελλάδας μας. Ακούτε συνεχώς για άλλα μέρη, αλλά η ορεινή Αχαΐα φέρνει στο μυαλό μας καθαρά βουκολικές περιοχές και δύσβατα χωριά.

Έχετε όμως σκεφτεί πως υπάρχουν σημεία, όπου μέσα σε διάστημα 20 λεπτών μπορείτε αφού ανεβείτε μια κορυφή μετά να… κολυμπήσετε, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε χιλιόμετρα για παραλία;

Και εκτός από πεζοπορία ή αναρρίχηση να εξασκηθείτε στο… καγιάκ; Και εκτός από τα αγροτόσπιτα να συναντήσετε βυζαντινά μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς;

Το “ευχάριστο κακό” είναι πως όλα τα προηγούμενα ΔΕΝ είναι επάνω στον κεντρικό δρόμο, την περίφημη “111”. Μία παράκαμψη 2-3 χιλιομέτρων και voila! Όλα αυτά 30 περίπου χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα!

Αρκετοί (; Χμ…) διορατικοί άνθρωποι έχουν ανακαλύψει και έχουν εντοπίσει σημεία υψίστης ομορφιάς και με εξαιρετικό δυναμικό.

Ο Δημήτρης Κουφόπουλος Dimitris Koufopoulos με τον οποίο έχω την τιμή και τη χαρά να συνεργάζομαι είναι εις εξ’ αυτών. Και φυσικά δεν έμεινε στα λόγια και τις επιθυμίες. Και σε κάποιο ιδιαίτερο τμήμα της Τριταίας εντόπισε το κτίριο των φωτογραφιών…

Αυτό το πολύ όμορφο κτίσμα το φαντάστηκε πως θα πρέπει να μετασχηματιστεί και θα το “φροντίσουμε” στο στατικό αντικείμενο της αποκατάστασής του, διότι ο Δημήτρης όχι μόνο επέλεξε την περιοχή αλλά γνωρίζει την παράδοση και την αισθητική του τόπου, ώστε το κτίσμα να μετατραπεί σε μια ιδιαιτέρως λιτή και κομψή αγροικία.

Δεν θα γράψω επί του παρόντος περισσότερα. Στα επόμενα δύο μέρη της ανάρτησης θα δείτε φωτογραφίες από την περιοχή και που μπορείτε να κάνετε όσα σας προανέφερα καθώς επίσης και κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες με ενδιαφέρον… όπως μία ιδιότυπη βρύση.

Επιστρατεύστε τη φαντασία σας, την καλαισθησία σας αλλά και την επενδυτικό σας αισθητήριο και ξεκινήστε… Είναι πολύ πιο κοντά οι “λύσεις” και η μεγάλη άνοδος στην ποιότητα ζωής απ’ όσο ίσως πιστεύετε.

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)