Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Συνέντευξη από ένα Ξεχαρβαλωμένο Πλυντήριο

Συνέντευξη από ένα Ξεχαρβαλωμένο Πλυντήριο
από τους Μπλέ και Πράσινους και Πορτοκαλί Κόκκους
στο Κανάλι του Ουρανού

Διάβασα μία εμετική συνέντευξη του μόλις αποστρατευθέντος, με συγχωρείτε απερχόμενου ήθελα να γράψω προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε έναν δημοσιογράφο, ο οποίος θυμίζει τους μπλέ και πράσινους κόκκους, μαζί με πορτοκαλί και κόντεψα να χυθώ στο δρύινο πάτωμα του Πύργου μου στη Βουργουνδία από το κλάμα.

Η συμπόνοια του πλυντηρίου (όλους του έβγαλε άσπρους), η άδολη αγάπη του για τον Ελληνικό λαό (κλαψ), καθώς και οι δοτές και έντεχνα απορρυπαντικές ερωτήσεις του παπαγάλου δημοσιογράφου δεν με άφησαν να κάνω ιππασία την άλλη ημέρα στο απέραντο κτήμα μου. Δε μου έλεγε να του τις γράψω εγώ; Θα έβαζα μέσα και ορφανά, παραστρατημένες, αποπλανημένες παρθένες και αμαρτωλές μανάδες για το παιδί τους… Να κλάψω περισσότερο βρε παιδί μου.

Με κομμένη την όρεξη (ούτε την Ντομ Περινιόν με το μαύρο χαβιάρι μου δεν μπόρεσα να αγγίξω για πρωινό) άνοιξα το κανάλι του ουρανού και σκυφτός με λυγμούς σιγοτραγούδησα το θεσπέσιο άσμα πεσμένος για να ανέβω:

“Είμ’ ανεβασμένος, στα σύννεφα πετάω…

Είμαι στα χάι μου,
όταν σ’ έχω πλάι μου.
Κι όταν είσαι χώρια μου,
με τρώει η στεναχώρια μου.”

Τους συγκεκριμένους τους προσλαμβάνω για τη διαφήμιση του απορρυπαντικού, το οποίο συνιστούν… 27 κυβερνήσεις, κατασκευαστές μνημονίων και φτώχειας της ξεχαρβαλωμένης Ευρώπης. Η 28η την έκανε και προτιμά να πλένει στη σκάφη με το χέρι.