Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πως Μπορώ να …Χάσω από ένα Ακίνητο

Το χιούμορ δεν είναι αντικείμενο για γέλια…

Έχει πολύ ενδιαφέρον να επισκέπτεστε τη σελίδα, η οποία διατείνεται πως ασχολείται σχεδόν μόνο με ακίνητα και να διαβάζετε τον παραπάνω τίτλο… Αλλά η Teucris είναι μία …προχωρημένη ιστο-σελίδα και δεν αρκείται στα τετριμμένα.

Αλήθεια! Έχετε ποτέ σκεφθεί πως μπορείτε να …χάσετε από ένα ακίνητο; Βεβαίως δεν αναφέρομαι στους φόρους και τα σχετικά. Για όλα αυτά φροντίζουν …άλλοι! Αναφέρομαι και έχω στο νου μου την ταινία πως μπορείς να ξοδέψεις ένα εκατομμύριο δολάρια σε 24 ώρες προκειμένου να κληρονομήσεις 100.

Άρα λοιπόν ο τίτλος δεν είναι τόσο απλός… Θέλει «Τέχνη» να καταφέρεις να χάσεις από ένα ακίνητο. Προσέξτε!

Το άρθρο αυτό, το γράφω για την περίπτωση, όπου κατέχοντας ένα ακίνητο, για το οποίο έχετε καταβάλει, έστω 100,000 ευρώ θα προσπαθήστε να χάσετε όσο δυνατόν περισσότερα!

Γιατί το γράφω αυτό;  Έχω τους λόγους μου, αλλά στο τέλος!

Να δούμε πως μπορούμε να το επιτύχουμε… Πολύ δυσκολότερο απ΄ όσο δείχνει…

1. Ξεκινάτε …χαρούμενοι να το …πουλήσετε! Αμ δε…  Ένα ακίνητο των 100,000 ευρώ εάν αποφασίσετε να το δώσετε 40,000 ευρώ απλά δεν θα πουληθεί. Εάν το δώσετε 15,000 δεν θα σας πιστεύουν κα θα νομίζουν ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα»… Εάν αποφασίσετε να το δωρίσετε τότε είναι σίγουρο ότι θα ψάχνουν για κάποιο κρυμμένο χρέος ή στην καλύτερη περίπτωση πως θέλετε να τους φορτώσετε τους φόρους…

2. Εάν πρόκειται για ένα αυτόνομο κτίσμα και αποφασίσετε να το …γκρεμίσετε ενδεχομένως να αυξηθεί η αξία του ως οικοπέδου… Αυτό μην το γελάτε καθόλου…

3. Τρίτη σκέψη είναι να διαδώσετε πως το κτίσμα είναι …ραδιενεργό. Πολύ φοβάμαι πως και σε αυτή την περίπτωση θα σας γυρίσει μπούμερανγκ… Τούτο, διότι το πιθανότερο είναι να σκεφθούν πως κάπου στο ακίνητό σας υπάρχει είτε ουράνιο είτε …(το εξαιρετικά επικίνδυνο και πολύτιμο) κοβάλτιο… Τότε …χάσατε διότι η αξία του ακινήτου σα θα εκτοξευθεί στα ύψη…

4. Αφού όλα αυτά φαίνεται πως αποτυγχάνουν, διαδώστε πως στο ακίνητό σας είναι θαμμένος ένας ανθρώπινος σκελετός! Το πρόβλημα είναι πως θα το αντιληφθεί η αρχαιολογική υπηρεσία και ενδεχομένως να σας το δεσμεύσει και αποζημιώσει. Οι αποζημιώσεις μην νομίζετε ότι είναι χαμηλές… Εάν διαδώσετε από την άλλη πως κυκλοφορεί κάποιο φάντασμα τότε …την κάνατε κανονικότατα! Το δεκαπλασιάσατε ως αξία.

5. Προσκαλέστε χίπις, αστέγους, μετανάστες… Θα αποκτήστε αμέσως προβλήματα με το νόμο, αλλά η αξία του ακινήτου σας θα παραμένει ίδια… Είπαμε, ο στόχος δεν είναι να πληρώνετε πρόστιμα κλπ, αλλά να βρείτε τρόπο να μειώσετε την αξία του ακινήτου σας .

6. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές… Ή μήπως …υπάρχουν; Κι όμως υπάρχει μία μοναδική, αλάνθαστη και κυρίως Ελληνική πατέντα μείωσης της αξίας ενός ακινήτου:

Βρείτε έναν τρόπο να …τσακωθείτε με τον ή τους …γείτονες! Καρφώστε ένα καρφί, πετάξτε ένα τούβλο, σπάστε ένα κεραμίδι, απλώστε τα ρούχα σας, τινάξτε τα χαλιά σας, παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στην πόρτα του τέλος πάντων κάνετε κάτι πολύ απλό, αλλά να φαίνεται πως δήθεν παραβιάζει μία συνήθεια ή έναν ελάχιστο χώρο…

Τότε κερδίσατε!

Θα αρχίσετε μία πολυδάπανη και μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, μία ανυπόφορη κατάσταση δίχως τέλος και για πολλά χρόνια… Επίσης θα κληροδοτήσετε στα παιδιά σας μία σίγουρη κληρονομιά!

Η Ελληνική παροιμία «Ο Θεός και ο γείτονας» δεν έχει ειπωθεί τυχαία…

Με τον Θεό έχετε πολύ μεγάλες πιθανότητες να έλθετε σε έναν συμβιβασμό. Με τον γείτονα όμως ποτέ…

Αυτή είναι η εξασφαλισμένη μέθοδος, ώστε να μειώσετε σοβαρά την αξία ενός ακινήτου σας. Τα αδύνατα σημεία της είναι:

Α.  εάν …πεθάνει ο γείτονας (ναι είναι λίγο μακάβριο, αλλά συνηθίζεται να πεθαίνουν οι άνθρωποι)

ή

Β.  εάν …κερδίσετε! Τότε ξανά …χάσατε!

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)