Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πετρελαιοπηγές Τέξας

“Όποιος ισχυρίζεται ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, δεν θα πρέπει να διακόπτει εκείνον που το κάνει”.
Ο Ρωμαϊκός Κανόνας

Μπορείτε να διαβάσετε την αρθρογραφία του Κυρίου McGrew στην Αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας …Pravda (!) (οι Ρώσοι ίσως γνωρίζουν καλύτερα!):

Επιπλέον μπορείτε να δείτε περίπου 150 φωτογραφίες (copyright του ιδίου Κυρίου Mark S. McGrew) από την περιοχή δραστηριοποίησης του στο Δυτικό Τέξας.

Πετρελαιοπηγές στο Τέξας

  • Anyone on Earth can buy an oil well in America. The natural resources in America are for people, not government.
  • Any person can buy a small or large percentage of an oil well. Cost can be from as little as a few hundred dollars to many millions of dollars.
  • An oil well can produce an annual return to the buyer, of 10% to 30%.
  • Any purchases are handled just as any purchase of Real Estate with full documentation recorded in local Courts, giving the buyer full property Rights.

(Mark S. McGrew)

Μετάφραση:

  • Οποιοσδήποτε στον Κόσμο μπορεί να αγοράσει μία πετρελαιοπηγή στην Αμερική. Ο φυσικός πλούτος της Αμερικής είναι για τους Ανθρώπους ΟΧΙ για την κυβέρνηση.
  • Κάθε ένας μπορεί ένα αγοράσει ένα μικρό ή μεγάλο ποσοστό μιας πετρελαιοπηγής. Το κόστος μπορεί να είναι από λίγες εκατοντάδες δολάρια έως πολλά εκατομμύρια.
  • Μία πετρελαιοπηγή μπορεί να αποδώσει ετησίως από 10 έως 30%.
  • Κάθε αγορά πραγματοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και όπως για οποιοδήποτε άλλο Ακίνητο και συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα, τα οποία καταχωρούνται στις τοπικές Δικαστικές Αρχές, παρέχοντας στον αγοραστή πλήρη ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Η Teucris έχει την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπεί τον Κύριο Mark S. McGrew, διεθνούς φήμης ειδικό στην βιομηχανία πετρελαίου και όσον αφορά ειδικότερα σε επενδύσεις σε ακίνητα με αποθέματα πετρελαίου και πετρελαιοπηγές στην περιοχή του Texas των Η.Π.Α.

Ο Κύριος McGrew επιπλέον παραχωρεί την ευχέρεια στην Teucris να κινηθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο με το επίσης εξαιρετικό προνόμιο της πρόσβασης στις διασυνδέσεις του με την βιομηχανία του πετρελαίου διεθνώς.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εξαιρετικά σπάνια δυνατότητα απόκτησης αυτού του τόσο σημαντικού προϊόντος και μάλιστα από την πηγή του και από τα αποθέματα των Η.Π.Α. στο Τέξας.

Ο τομέας των αποθεμάτων του Πετρελαίου των Η.Π.Α. είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτος και δύσκολος, η πρόσβαση στον οποίο απαιτεί πολύ μεγάλα ποσά κεφαλαίων και ιδιαίτερα ισχυρή βάση εμπιστοσύνης (Trust Factor).

Ωστόσο δεν απαιτούνται καθόλου μεγάλα ποσά προκειμένου να αγοράσει κάποιος μια πετρελαιοπηγή ή τμήμα της.

Ο Κύριος McGrew ζεί ΚΑΙ εργάζεται στην περιοχή και γνωρίζει όσο ελάχιστοι τον τομέα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ:

Ποιες επενδύσεις σε ακίνητα αποφέρουν 6 έως 7% την στιγμή αυτή; Σκεφτείτε! Πρακτικά καμία! Αφού λοιπόν αυτές οι αποδώσεις δεν είναι εφικτές ας δούμε μία εξ’ ίσου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επένδυση σε ΑΚΙΝΗΤΟ και όχι σε θεωρητικά χαρτιά, η οποία μπορεί να επιτύχει αφ’ ενός μεγαλύτερες αποδόσεις και αφ’ ετέρου να σας προκαλεί με την ψυχολογική ανάταση ότι κατέχετε τμήμα στρατηγικού προϊόντος των Η.Π.Α.

Μέχρι τώρα παρουσίαζα τα ακίνητα ως μία οντότητα με την ευρύτερη έννοια. Τώρα όμως θα σας περιγράψω ακίνητα με την πολύ πιο στενή (αλλά καθόλου κακή) λογική του:

Αγοράζετε εισόδημα (απόδοση) και μελλοντική αξία
ή αλλιώς
ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!

Σκεφθείτε πως είναι το ίδιο ακριβώς με την αγορά ενός κτήματος με ελιές. Μόνο που στην μία περίπτωση το ένα προϊόν προέρχεται από την ελιά, ενώ στην άλλη από το υπέδαφος. Οι ίδιοι κίνδυνοι ακριβώς ισχύουν. Η τιμή του λαδιού δεν είναι σταθερή ούτε εξασφαλισμένη (όπως του πετρελαίου), οι ελιές μπορεί να καούν από πυρκαγιά, ενώ οι πετρελαιοπηγές να στερέψουν, κοστίζει και στις δύο περιπτώσεις η συλλογή τους, ενώ και στις δύο περιπτώσεις αν πάψει να υφίσταται το προϊόν παραμένει το ακίνητο. Τίποτα περισσότερο δεν έχω να προσθέσω επ’ αυτού. Όπως εύκολα μπορείτε να αγοράσετε ένα κτήμα με ελιές στην Άμφισσα άλλο τόσο εύκολα ένα ακίνητο με πετρελαιοπηγή στο Τέξας. Οι τυπικές διαδικασίες είναι ίδιες (ίσως πιο ασφαλείς στις Η.Π.Α.).  Μόνο που στην Άμφισσα μπορείτε να ταξιδέψετε πολύ εύκολα, ενώ στο Τέξας μάλλον πιο δύσκολα (χμ… με τις απεργίες, τις τιμές της βενζίνης ή όχι…). Όσον αφορά τη λογική του ακινήτου: Σκεφθείτε πως και στην Ελλάδα η αγορά ενός ακινήτου είναι ΗΔΗ μία ριψοκίνδυνη υπόθεση (λχ γη υψηλής παραγωγικότητας, περιοχή Natura, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο, μη άρτια, μη οικοδομήσιμη και πόσα άλλα, τα οποία μπορώ να σας απαριθμήσω), ενώ αν θέλετε την άποψή μου στο Τέξας υπάρχει μία ΗΔΗ διαμορφωμένη και καλοδουλεμένη κατάσταση εδώ και πολλές δεκαετίες (και σε μία χώρα, η οποία αν μη τι άλλο φημίζεται για την τυπικότητα και τάξη της).

Σκεφτείτε και το άλλο: οι τιμές πετρελαίου θα σας στενοχωρούν ή θα σας χαροποιούν αναλόγως της πλευράς που είσαστε. Οι επενδυτικές τακτικές της teucris προσπαθούν να μην εξαρτώνται από τις συνθήκες, αλλά να είναι κερδοφόρες ανεξάρτητα από αυτές.

Ειδικά όσοι έχετε μονάδες (εργοστάσια, ξενοδοχεία) ή μεταφορικές ή ναυτιλιακές εταιρείες ή οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης και εξαρτάσθε από την τιμή του πετρελαίου κάλλιστα θα μπορούσατε να κερδίζετε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ συνθηκών. Ο ΚύριοςMcGrew μπορεί να σας εξηγήσει πως μία πετρελαιοπηγή αξίας 400,000 δολαρίων μπορεί να αποσβέσει το κόστος της σε 3 περίπου μήνες και μέσα στον χρόνο να έχετε αποκομίσει κέρδη της τάξεως του 1,2 εκ. δολαρίων. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου θεωρητικές προσεγγίσεις. Μην ξεχνάτε πως τα πάντα μπορούν να ελεγχθούν και να διαπιστωθούν.

Για πλοιοκτήτες, μεταφορικές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες, ιδιοκτήτες βιομηχανικών μονάδων ή για όποιον χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες καύσιμης ύλης δείτε:

Για Μεγάλους Καταναλωτές Πετρελαίου

Επενδύσεις στο Πετρέλαιο

Όσοι απλά επιθυμείτε αποδόσεις χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, προφανώς μπορείτε να αγοράσετε μία πετρελαιοπηγή ή ακόμα έστω ένα πολύ μικρό ποσοστό της και να λαμβάνετε την αντίστοιχη πρόσοδο. Εάν είστε πιο ριψοκίνδυνοι ή τολμηροί θα μπορούσατε να στοχεύσετε σε επαναλειτουργία μίας υφιστάμενης πετρελαιοπηγής, (μια πετρελαιοπηγή εκτός του ότι ενδέχεται να στερέψει μπορεί και να ανατροφοδοτηθεί, διότι το πετρέλαιο στο υπέδαφος μετακινείται). Σε μία τέτοια περίπτωση και με κόστος πολύ μικρότερο μιας αρχικής και αβέβαιης (όπως ΠΑΝΤΑ) γεώτρησης και με μία κανονική παραγωγή βαρελιών ανά ημέρα δείτε τι συμβαίνει:

Με 400,000 δολάρια κόστος επαν-ενεργοποίησης της πετρελαιοπηγής, ποσό το οποίο αποτελεί και το ποσό της επένδυσης σε 3 περίπου μήνες θα έχετε επιτύχει πλήρη απόσβεση και μέσα στον χρόνο να έχετε αποκομίσει κέρδη της τάξεως του 1,2 εκ. δολαρίων. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου θεωρητικές προσεγγίσεις. Πάντα ωστόσο με την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πως θα είναι επιτυχής η επιχείρηση, κάτι για το οποίο ΚΑΝΕΝΑΣ ποτέ δεν μπορεί να σας διαβεβαιώσει… Μα αυτή είναι η ζωή και οι επιχειρήσεις. .. Μεγάλο ρίσκο, μεγάλη ανταμοιβή… Ο χώρος των πετρελαίων είναι ο χώρος των μεγάλων προκλήσεων. Ο Κύριος McGrew μπορεί να σας τα εξηγήσει όλα αυτά με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Θα σας επαναλάβω για πολλοστή φορά πως η ιστοσελίδα αυτή αποστρέφεται κάθε μορφή σκοτεινής συναλλαγής, ψεύδους ή απάτης ή οτιδήποτε που να υπονοεί οποιαδήποτε μορφή πλουτισμού από την πλευρά μου με ανήθικες και γλοιώδεις μεθόδους και θα σας παρακαλούσα και προσκαλούσα να ελέγχετε οτιδήποτε. Δεν σας ζητώ νε με εμπιστεύεσθε, αλλά σας ζητώ να εξασφαλίζεστε και να διασταυρώνετε τα στοιχεία, τα οποία σας παραθέτω. Όπως λένε οι Oil Men (άνθρωποι των επιχειρήσεων του πετρελαίου):

VERIFY – VERIFY – VERIFY (ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΤΕ – ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΤΕ – ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΤΕ)…

Ας καταστεί σαφές ότι η επένδυση στον Πετρελαϊκό τομέα ΔΕΝ διαφέρει σε τίποτα από τη συμμετοχή σε ένα Κεφάλαιο (Fund) ή σε μία Α.Ε. μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η άντληση κέρδους προέρχεται από τον ορυκτό πλούτο με ότι αυτό συνεπάγεται επενδυτικά (διακυμάνσεις τιμών, μείωση παραγωγής, μηχανικά προβλήματα, έξοδα διαχείρισης). Φυσικά ισχύει και το αντίθετο ενδεχομένως υψηλά κέρδη σε περιόδους υψηλής ζήτησης ή εκμετάλλευσης νέων κοιτασμάτων. Απόρροια των παραπάνω εκτός των άλλων σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει πολύ μεγάλη διασπορά στα ποσοστά κατοχής ιδιοκτησίας και δυνατότητα απόκτησης μικρών μεριδίων (=επένδυσης με πολύ μικρό κεφάλαιο).

Σε υψηλού ρίσκου συμφωνίες μπορείτε να περιμένετε 10 με …50(!) φορές απόδοση επενδυόμενου κεφαλαίου και ακόμα περισσότερο αν είναι επιτυχείς.

Σε χαμηλού ρίσκου (κινδύνου) συμφωνίες μόνο 3 ή 4 ή 5 φορές απόδοση του επενδυόμενου κεφαλαίου. Αλλά βέβαια ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός.

Σας ΚΑΛΩ να ξεπεράσετε τους φόβους σας και την θεμιτή (ενδεχομένως) δυσπιστία σας και να σκεφθείτε πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Σίγουρα αποτελεί για τους παραπάνω λόγους μία επιλογή, η οποία επενδυτικά χαρακτηρίζεται “υψηλού ρίσκου” και είναι. Αλλά αν αναλογισθείτε συνολικά τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους δεν είμαι βέβαιος πως οι πιθανότητες είναι τόσο αρνητικές. Με δεδομένο την εξαίρετη πρόσβαση την οποία διαθέτουμε νομίζω πως έχουμε στα χέρια μας μία μοναδική δυνατότητα…

Όποιος υπόσχεται “τρελά” κέρδη ή αφελής είναι ή κοινός απατεώνας. Αλλά σίγουρα όμως υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Σκεφτείτε κάποιον ξένο επενδυτή, ο οποίος αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες που παρέχονται εάν επενδύσει σε φωτοβολταικά στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει παντού σε όλον τον κόσμο. Τροποποιείται η νομοθεσία, αλλάζουν οι συνθήκες παρουσιάζονται άλλες δυνατότητες… Δεν υπάρχει κάποια μαγεία… Ούτε και όλοι σκέπτονται όπως στην Ελλάδα. Επιπλέον μέσω αυτών των επιλογών μπορείτε να αντλήσετε και ρευστότητα, θα δείτε πως στη συνέχεια.

Αν ακόμα νομίζετε μπορείτε να προσεγγίσετε το θέμα και πιο “κερδοσκοπικά”. Σήμερα η αναλογία ευρώ – δολαρίου είναι 1,40 προς 1. Ξεκινάτε με 40% πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων πλην των Ευρωπαίων… Αλλά αυτό αποτελεί επιλογή σας και το σκεπτικό είναι δικό σας… “Νύξεις” μόνο μπορώ να σας κάνω… Κι όχι μόνο. Υπάρχουν πάντα και οι προωθημένες μέθοδοι επένδυσης ακινήτων…

Πριν απ’ όλα διαβάστε προσεκτικά τα άρθρα του Κυρίου Mark S. McGrew στην Αγγλόφωνη έκδοση της …Πράβδα! Είναι από τα περίεργα της ζωής να διαβάζεις για το πλέον καπιταλιστικό προϊόν άρθρο από Αμερικάνο σε μία εφημερίδα ορόσημο του τέως κομμουνιστικού καθεστώτος!). Ο ίδιος ΑΚΡΙΒΩΣ άνθρωπος είναι αυτός, ο οποίος …γυρίζει στις ερημιές του Τέξας και του Νέου Μεξικού προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος σε αυτά που σας προτείνω.

Η διεύθυνση του και το τηλέφωνό του είναι στη διάθεσή σας και μπορείτε αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απ’ ευθείας μαζί του, είπαμε η ιστοσελίδα αυτή δεν παίζει “πονηρά” με τους επισκέπτες της. Μιλάτε με τις πηγές μου απ’ ευθείας για απορίες ή διευκρινήσεις, τις οποίες ίσως δεν θα μπορούσα να σας απαντήσω. Δεν είναι παράξενο αυτό απλά αναλογισθείτε μόνο πως όταν διαπραγματεύεσθε μετοχές, ίσως ΠΟΤΕ δεν έχετε περάσει από την πόρτα του εργοστασίου της εταιρείας που επενδύετε τα χρήματα σας. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Η πρόσβαση αφορά τις πηγές και το ίδιο το προϊόν! Κρυφά και γελοία παιχνίδια πάντως δεν πρόκειται να παίξω. Βλέπετε ισχύει και εδώ η ίδια λογική των κατασκευών. Οι επενδύσεις στο πετρέλαιο ΔΕΝ γίνονται από γραφεία στην Νέα Υόρκη (τουλάχιστον σε εμάς). Ούτε είναι άγνωστη η έννοια του τοπογράφου μηχανικού στο Τέξας ή του αντίστοιχου πολεοδομικού γραφείου.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην επένδυση της Teucris που σας προτείνω από αυτές των Hedge Funds ή των μετοχών είναι πως δεν επενδύετε σε “χαρτιά” που… αντιπροσωπεύουν ”πετρέλαιο”. Η Teucris και εσείς αγοράζετε το Ι Δ Ι Ο το Π Ε Τ Ρ Ε Λ Α Ι Ο ! Πάντα στην ΠΗΓΗ!

Η ιστοσελίδα ευτυχώς πάντως δεν μυρίζει πετρέλαιο!

Ο Κύριος McGrew και η εταιρία του Minc Oil LLC εδρεύει στο Ελ Πάσο του Τέξας και μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε απ’ ευθείας μαζί του στο τηλέφωνο: (001) 915-921-7255 (Το Ελ Πάσο έχει διαφορά μείον 9 ωρών) είτε μέσω e-mail: MincOil@aol.com

Επιπλέον μπορείτε να δείτε περίπου 150 φωτογραφίες (copyright του ιδίου Κυρίου Mark S. McGrew) από την περιοχή δραστηριοποίησης του στο Δυτικό Τέξας.


Τα υποδείγματα τίτλων, συμβολαίων και συμφωνητικών (πραγματικά όλα) προκειμένου να αποκτήσετε μία εικόνα είναι όλα στην Αγγλική. Αν δεν είσθε εξοικειωμένοι ή δεν γνωρίζετε τα Αγγλικά, σας συνιστώ να μην το θεωρήσετε αυτό ανασταλτικό. Ενημερώστε τον δικηγόρο σας εάν επιθυμείτε ώστε να σας δώσει μία σαφή εικόνα. Όλα είναι απολύτως προσβάσιμα, καταγράφονται στις υπηρεσίες του Τέξας και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιονδήποτε έλεγχο.

The mountain is “Guadalupe Peak”. It is the highest point in all of Texas.

This is an old well. There is so much pressure under ground that it is lifting 20,000 kilograms of oil(50,000 pounds) to the surface and leaking out from a bad seal.

An oil well with a pipe burning off some gas. The flame is 7 meters high.

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)