Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Περί Εκλογικού Νόμου και (Πολιτικές) Προβλέψεις

Ένα σύντομο σημείωμα με τις εκτιμήσεις και τις πολιτικές προβλέψεις μου. Όπως πάντα αποτελούν στυγνή διύλιση των κατά ο δυνατόν αντικειμενικών μου αναλύσεων και δεν αντανακλούν τις προσωπικές μου θέσεις.

Διαβάζω συνεχώς για την “ήττα”, την οποία θα υποστεί η κυβέρνηση με την μη συγκέντρωση 200 ψήφων, για την εφαρμογή του εκλ. νόμου στις επόμενες εκλογές. Αυτό προκαλεί ικανοποίηση στην αντιπολίτευση, πως θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, τη στιγμή κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις δίνουν και θα δίνουν διψήφια σχεδόν νούμερα διαφοράς.

Εντελώς λάθος και αρκετό για να προκαλεί τον γέλωτα του τουρίστα στην Κίνα.

Τούτο, διότι βασίζεται στην εντελώς αβάσιμη παραδοχή, πως η αντιπολίτευση θα είναι… πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και εάν γίνουν.

Λοιπόν!

Οποτεδήποτε και να γίνουν εκλογές (και εκτιμώ πως πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019 ΔΕΝ θα γίνουν) δεν θα αλλάξει το περυσινό αποτέλεσμα. Η αντιπολίτευση κοιμώμενη (έναν ύπνο αγνώστου υφής και πάντως όχι του δικαίου-) ονειρεύεται άγνωστον τι.

Το προηγούμενο είναι απολύτως σαφές στον αρχηγό της παρούσας κυβέρνησης και με παραπλανητικές δημοσκοπήσεις ενισχύει την άποψη ότι θα είναι (δήθεν) δεύτερο κόμμα.

Το λάθος του (ενδεχομένως) δεν είναι τώρα (μάλιστα υποθέτω θα ανοίγουν σαμπάνιες) με τα “κορόιδα”, τα οποία θα περιμένουν κυβέρνηση και σύντομα!

Το λάθος (τονίζω ενδεχομένως!) είναι κρυμμένο στην δεύτερη παραδοχή σύμφωνα με την οποία θα είναι δεύτερο κόμμα στις μεθεπόμενες εκλογές (εκτιμώ το 2021-22). Θα είναι τρίτο. Φαντάζεσθε σαφώς ποιο θα είναι το δεύτερο!

Το (ενδεχομένως) οφείλει να ανησυχεί ιδιαιτέρως τους σημερινούς παντοδύναμους παρατρεχάμενους του αρχηγού (δείτε παρακάτω το γιατί).

Όλα αυτά συμβαίνουν, διότι το μυαλό των συγκεκριμένων είναι μόνο στην εξουσία και δεν δίνουν έναν παρά για αυτό, το οποίο (υποτίθεται) έπρεπε να υπηρετούν.

Δεν αποτελεί ανικανότητα της κυβέρνησης η ακραία φτωχοποίηση και τα μνημόνια και οι επιλογές ασήμαντων προσώπων – μαριονεττών. Αποτελεί συνειδητή επιλογή και (με την μεγάλη ικανότητα της) θα το επιτύχει –και το έχει σε έναν βαθμό επιτύχει-. Στόχος είναι η παραμονή εσαεί στην εξουσία και η μετάβαση του αρχηγού τώρα στην προεδρία (να λοιπόν η συνταγματική αναθεώρηση, πως ξαφνικά έγινε τόσο αναγκαία και το νόημα της προηγούμενης λέξης “ενδεχομένως” και γιατί πρέπει να ανησυχούν κάποιοι).

Τελικό συμπέρασμα/εκτίμηση:

Σφίξτε τα δόντια, ξεχάστε τις εύκολες λύσεις και τους άνωθεν σωτήρες και προσαρμοστείτε κατά το δυνατόν για τον μετασχηματισμό της χώρας σε μία τριτοκοσμική “κάτι”. Μην ξεχνάτε αυτό ψηφίστηκε τρεις φορές, (θα ψηφισθεί και τέταρτη). Άρα δεν υπάρχει δικαιολογία.

Επειδή όμως όλοι θα είναι χαμένοι από τα προηγούμενα και επειδή ο άνθρωπος διαθέτει και ελεύθερη βούληση και όσα γράφονται μπορεί εύκολα να ανατραπούν από ένα οποιοδήποτε γεγονός, οπλιστείτε και με σκληρή αγωνιστική διάθεση.

Το μόνο σίγουρο: η συνέχεια για κανέναν δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε όπως την ονειρεύεται ή απλώς μοιρολατρικά την αποδέχεται.

Σημειώσεις:

1. Προσέξτε στη συζήτηση τα πρόσωπα των αρχηγών στην Βουλή. Όλα τα προηγούμενα θα τα δείτε. Από την πονηρία, την ηλιθιότητα, την γελοιότητα έως το ύπουλο. Θα δείτε και τα κροκοδείλια δάκρυα της μη επίτευξης του στόχου των 200 και μάλιστα με “ηρωική” άρνηση της ψήφου των ναζιστών… και η εντελώς ανίκανη αντιπολίτευση θα επιχαίρεται ότι κέρδισε μία νίκη!

2. Λένε πως εάν δεν αντιληφθείτε σε μία διαπραγμάτευση ή μία συνάντηση αμέσως ποιο είναι το κορόιδο, τότε είστε εσείς. Μην ψάχνετε στην Βουλή για χαμένους και κερδισμένους. Σκεφτείτε καλύτερα…

3. Η μαντική δεν ασκήθηκε από τους αρχαίους σοφούς για να γνωρίζουν απλά τα μελλούμενα και τις επιθυμίες των Θεών, ώστε να τις αποδεχθούν μοιρολατρικά. Η μαντική ασκήθηκε ώστε γνωρίζοντας τα προηγούμενα με την ελεύθερη βούληση, την οποία διαθέτει ο άνθρωπος να τροποποιεί τα μελλούμενα. Συνεπώς μην πτοείστε. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί πως πλεονεκτεί ή μειονεκτεί ή ότι έχει τεράστια ή ασήμαντη δύναμη.

Σημείωση ειδικά για την αντιπολίτευση:
Εάν τα προηγούμενα είναι ορθά, τότε θα έπρεπε χωρίς ενδοιασμό να ψηφίσει τον νέο (πονηρό) εκλογικό νόμο. Ως… δεύτερη θα αποκτούσε τον έλεγχο στις επόμενες εκλογές!