Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Μάγος του Οζ και ο Κορωνοϊός

Στην υπέροχη αυτή κιν/κή ταινία την υπόθεση της οποίας δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να περιγράψω, υπάρχει ένας πανίσχυρος μάγος: ο Μάγος του Οζ!  Αυτός με τις εντολές του καθορίζει το μέλλον των πρωταγωνιστών!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο κορωνοϊός μου θυμίζει πάρα πολύ αυτόν τον Μάγο. Και ξέρετε γιατί; Διότι στο τέλος αποκαλύπτεται πως δεν είναι παρά ένα σύνολο μηχανημάτων, τα οποία χειρίζεται ένας μεσήλικας άνδρας και μέσω τεχνικών συστημάτων και μικροφώνων μεταδίδει τις εντολές του. Όταν αυτό αποκαλύπτεται ο φόβος χάνεται και η πραγματικότητα ανατέλλει. Παραδέχεται μάλιστα ο ίδιος πως είναι δεν είναι παρά ένας καλός άνθρωπος αλλά και ένας κακός μάγος.

Μόνο πως στο παραμύθι η εξέλιξη είναι ενδιαφέρουσα. Και στους πρωταγωνιστές ένα σκιάχτρο που θα ήθελε να έχει μυαλό, έναν τενεκεδένιο άνθρωπο που θα ήθελε να έχει καρδιά και ένα δειλό λιοντάρι που θα ήθελε να έχει κουράγιο ο Μάγος του Οζ τους δίνει αντιστοίχως ένα δίπλωμα, μία καρδιά και ένα μετάλλιο! Μόνο πως αυτά τα τρία πλάσματα ΓΝΩΡΙΖΑΝ τι τους έλειπε.

Πολύ φοβάμαι (σε βαθμό βεβαιότητας) πως οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν αυτήν την παράνοια και θα στήσουν έναν άλλον Μάγο του Οζ, ακόμα και όταν ο κορωνοϊός υποχωρήσει. Και οι “πιστοί” θα ακούν τις εντολές ενός μεσήλικα άνδρα, ο οποίος θα είναι ένας κακός άνθρωπος και δόλιος μάγος.

Και το χειρότερο; Οι τρεις πρωταγωνιστές θα νομίζουν πως έχουν, το σκιάχτρο μυαλό, ο τενεκεδένιος άνθρωπος καρδιά και το λιοντάρι θάρρος.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #14 της 14-03-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)