Ο Θρίαμβος του Ήθους

Προχθές την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 ολοκληρώνοντας τις αγορές μου σε ένα ταμείο του Σούπερ Μάρκετ My Market (το γράφω το όνομα), όπως άνοιξα την τσάντα μου, μου έπεσε χωρίς να το αντιληφθώ η χρυσή μου πέννα Parker, η οποία (πέννα) ήταν μέσα στην δερμάτινη θήκη της.

Δεν το κατάλαβα καθόλου. Χθες την αναζήτησα προκειμένου να την χρησιμοποιήσω και με λύπη μου δεν την έβρισκα.

Ανακαλώντας τις διαδρομές της Δευτέρας πέρασα από τα σημεία εκείνα, όπου χρησιμοποίησα την τσάντα μου. Η αναζήτηση δεν ήταν επιτυχής. Ωστόσο η τελευταία μου στάση ήταν το εν λόγω Σούπερ Μάρκετ.

Πριν από λίγη ώρα λοιπόν επισκέφθηκα μάλλον χωρίς ελπίδα το κατάστημα και… voila η πέννα είχε εντοπισθεί αμέσως από την ταμία, Κυρία (Κ κεφαλαίο) Π.Κ. (γράφω μόνο τα αρχικά της διότι δεν γνωρίζω εάν έχω την άδειά της) και είχε φυλαχτεί στον χώρο της διεύθυνσης, προκειμένου να μου την παραδώσουν μόλις θα πήγαινα πάλι, διότι φυσιογνωμικά γνωριζόμαστε.

Δεν έχω λόγια.

Η πέννα είναι χαρακτηριστικά πολύ ακριβή (φαίνεται αμέσως αυτό), είναι μικρού μεγέθους, χάθηκε χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, αλλά… ΑΛΛΑ η Κυρία Π.Κ. απλή εργαζόμενη –και σκληρά- ούτε καν διανοήθηκε (αυτό το γνωρίζω απόλυτα εγώ ο ίδιος) τίποτα άλλο παρά μόνον να την διαφυλάξει στον χώρο της διεύθυνσης για να μου επιστραφεί.

Δεν συζητώ καν πως ήδη έχω ενημερώσει γραπτώς την διοίκηση της εταιρίας για το ήθος της υπαλλήλου της (εκεί την αναφέρω προφανώς ονομαστικά).

Η πέννα αυτή είναι η ίδια, την οποία χρησιμοποίησα στις “3 Μοίρες”, αλλά και στο ομώνυμο επεισόδιο της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς. Εκτός από τις προηγούμενες ιδιότητες της (της αλλαγής της μοίρας της ζωής σου και της έμπνευσης, την οποία προσδίδει σε όποιον την χρησιμοποιεί) απέκτησε και την ιδιότητα του ήθους από τα χέρια μιας απλής σκληρά εργαζόμενης κοπέλας!

Την ευχαριστώ βαθύτατα, με την απεριόριστη εκτίμησή μου και να γνωρίζει πως όταν θα χρησιμοποιώ από τούδε και στο εξής την πέννα θα γνωρίζω πως την έχω στα χέρια από το ήθος της.

Σήμερα επιτύχαμε άλλη μία συντριπτική νίκη ενάντια στο κακό και οι απλοί “ανώνυμοι ” Άνθρωποι δίπλα μας είναι η τεράστια δύναμις!