Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ο Εξαπατηθείς και Εξαϋλωθείς τ. Υπουργός

Είσαι πρώην Αρχηγός του Ελληνικού Ναυτικού και κατόπιν του Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού, άκρως τιμητικές και σπουδαίες δημόσιες θέσεις και όχι αστεία πράγματα. Ακόμα και ενός ασήμαντου κρατιδίου της Αφρικής, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα πρόσωπο μεγάλης ισχύος, πόσω μάλλον όταν αναφερόμαστε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μόνον αμελητέες δεν είναι· κάθε άλλο! Κατόπιν αποκτάς και πολιτική εξουσία επιβολής με το να επιλεγείς Υ.ΕΘ.Α. ένα εξόχως σπουδαίο υπουργείο για μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Σε καλεί ο νυν Πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης με την οποίαν προφανώς σε χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και δεν τη γουστάρεις ρε αδερφέ και δικαίωμά σου, για να αναλάβεις ένα επίσης σημαντικό υπουργείο. Ποια οφείλει να είναι η πρώτη σου αυτονόητη κίνηση;

Μα αφού ευχαριστήσεις -έστω και τυπικά εάν νομίζεις τον νυν Πρωθυπουργό ή και να του κλείσεις το τηλέφωνο κατάμουτρα και δικαιολογημένος θα είσαι πάλι-, αλλά σε ενδιαφέρει η προτεινόμενη θέση οφείλεις ΗΘΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ να επικοινωνήσεις με αυτόν, ο οποίος σε επέλεξε για υπουργό του (τον πρώην Πρωθυπουργό) και να τον ερωτήσεις, εάν έχει κάποια αντίρρηση ή όχι. Εάν έχει αποφασίζεις ανάλογα και το κρίμα στο λαιμό σου, εάν όχι κανένα πρόβλημα.

Το εάν ο νυν Πρωθυπουργός –ας υποθέσουμε- επιχειρεί να σε παγιδεύσει ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του δεν θα πρέπει να σε απασχολεί καθόλου. Πολιτικός είναι, αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα δεν το σχολιάζουμε.

ΕΣΥ όμως, ως πρώην Αρχηγός του Ελληνικού Ναυτικού, του Ελληνικού Στρατού και κατόπιν με πολιτική εξουσία εντολών στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να δηλώνεις δημόσια πως εξαπατήθηκες από τον νυν Πρωθυπουργό (ακόμα και εάν αυτός είχε αυτή την πρόθεση) δείχνει πως είσαι τουλάχιστον… (ας μην γράψω τη λέξη). Κι όμως, ΕΣΥ, εάν συνέβαινε, θα είχες το γενικό πρόσταγμα σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με την Τουρκία. Άχ, Σουλτάνε, πόσα λάθη κάνεις και τι ευκαιρίες χάνεις με τη δειλία σου!

Και επειδή εδώ ομιλεί ένας Προφήτης και όχι μόνον πολίτικός αναλυτής δείτε τι έγραφα τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ο… εξαπατηθείς πρώην μπλα, μπλα, μπλα δήλωνε με περίσσεια έπαρση και στόμφο πως θα… εξαΰλωνε το… Ελληνικό έδαφος, εάν οι Τούρκοι επιχειρούσαν να το καταλάβουν, (αναφερόμενος στα Ίμια).

Πού πας ρε κακομοίρη; Εδώ δηλώνεις δημόσια πως εξαπατήθηκες από τον δικό σου Πρωθυπουργό, θα τα έβγαζες πέρα με τον ισχυρότατο Τουρκικό Στρατό; Εκεί να δεις εξαπάτηση!

Και τότε προφητικά έγραφα “Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις!” και ευτυχώς είναι όλα καταγεγραμμένα και δημοσιευμένα και αποδεικνύονται (δείτε το άρθρο της 29ης Δεκεμβρίου 2018 στα σχόλια).

Εξαΰλωσε τώρα την εξαπάτηση!

Σημ. 1: Τώρα όσον αφορά τον νυν Πρωθυπουργό και τη συγκεκριμένη του επιλογή, είναι ένα θέμα, το οποίο με προσπερνά.

Σημ. 2: Ωραία όλα αυτά, αλλά αναλογιστείτε και τον προ-προ-προηγούμενο Υ.ΕΘ.Α. Ο… ψεκασμός έχει επιτυχία, αλλά δεν μπορείς να κάνεις χιούμορ, όταν απέναντί σου έχεις μία Τουρκία. Τα γέλια θα μετατραπούν σε κλάματα…