Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Οι πιο Απλές και Κερδοφόρες Επενδύσεις σε Ακίνητα ΤΩΡΑ

(Ισχύς σελίδας έως τέλος Ιουνίου 2015)

Προχθές μετά την συμφωνία με ερώτησαν αναγνώστες τι ακριβώς άλλαξε και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην συνέχεια και αναφέρομαι στο Euro group της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου 2015 και την όποια συμφωνία.

Λοιπόν θα σας απαντήσω εντελώς ειλικρινά… (όπως πάντα)!

Δεν με απασχολεί καθόλου τι συνέβη ούτε εάν άλλαξε κάτι ή όχι. Γνωρίζω όμως πλέον σχεδόν απολύτως σίγουρα ένα πράγμα:

Πως από ένα μαρτύριο δίχως τέλος, τώρα το μαρτύριο έχει τέλος! Προσέξτε τι εννοώ! Αυτό είναι τον Ιούνιο 2015, μετά το πέρας του τετραμήνου. Θεωρώ πως τότε δεν θα υπάρχει άλλη εξέλιξη παρά μόνον δύο επιλογές:

Ή εντός της Ευρώπης και με ευρώ ή εκτός κακήν κακώς.

Εμένα αυτό και μόνο μου αρκεί και είναι το μόνο πρακτικά, το οποίο άλλαξε. Εάν περιμένετε να αναλωθώ σε αναλύσεις, πολιτικούς σχολιασμούς, προβλέψεις κλπ, κλπ δεν πρόκειται. Υπάρχουν εξ΄ άλλου τόσα ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία μπορούν να σας “αποδείξουν” πως η Γη δεν κινείται ή πως είναι τετράγωνη… Εδώ στην Teucris είμαστε της δράσης και της πράξης και στόχος μας είναι πως όλοι μας θα βελτιώσουμε την ζωή μας και τα οικονομικά μας και τίποτα λιγότερο… Για κλάματα διαβάστε σε άλλες ιστοσελίδες!

Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη φιλοσοφία ή αντίληψη προκειμένου να σας αποδείξω πως δύο είναι οι πλέον ασφαλείς και αξιόπιστες επενδύσεις μέχρι 200,000 – 300,000 ευρώ ή εάν πρόκειται για ένα κτίσμα μόνο σαφώς πολύ λιγότερα…

Α. Πέτρινες Κατοικίες (με προδιαγραφές τουριστικής αξιοποίησης)

Να κατασκευάσετε δύο-τρία πέτρινα σπίτια ή ένα συγκρότημα σε ένα ενδιαφέρον οικόπεδο ή έκταση κατά προτίμηση με θέα σε θάλασσα (εάν δεν πρόκειται για καθαρά ορεινή περιοχή). Προτείνω περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και με προδιαγραφές για ανάλογη χρήση.

Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

Το γιατί;

Ένα πέτρινο κτίσμα πρακτικά δεν έχει καμία μείωση στην αξία του. Εξασφαλίζετε τα χρήματα σας.
Είναι ιδιαιτέρως επιθυμητό εντός και εκτός Ελλάδος και με τα σχετικά χαμηλά κοστολόγια αυτή τη στιγμή μπορεί να αποφέρει σοβαρό κέρδος και σχετικά σύντομα. Μην ξεχνάτε πως οι τιμές των ακινήτων στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλότερες.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα νομίζω πως είναι μία σταθερή και διαχρονική αξία με τις όποιες φυσιολογικές διακυμάνσεις του.

Δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε καλύτερα εσείς.

Β. Διατηρητέα Κτίρια σε Κεντρικά Σημεία 

Να αγοράσετε ένα διατηρητέο κτίσμα, σε οποιαδήποτε κατάσταση –οπουδήποτε- στην Ελλάδα, αλλά να είναι σε πολύ κεντρικό και εμπορικό σημείο. Αυτή την επένδυση την πρότεινα στα παρελθόν σε πελάτες μου (μάλιστα ήταν η αιτία της έναρξης της Teucris με την σημερινή της μορφή), διότι (θεωρητικά) ερείπια μετετράπησαν σε σπουδαία κεφαλαιουχικά ακίνητα με πολύ υψηλές αποδόσεις (φυσικά και σήμερα, αλλά αγορασμένα τότε με πολύ υψηλότερες τιμές).

Με την πολύ υψηλή τεχνογνωσία της Teucris και τα χαμηλά κοστολόγια αποκατάστασης θα αποκτήσετε ένα ακίνητο μεγάλης και διαχρονικής αξίας.

Δύο τελευταίες παρατηρήσεις:

  1. Σχετικά με τα ποσά. Υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων, οι οποίοι διαθέτουν κεφάλαια είτε από την εργασία τους είτε από τις οικονομίες τους. Δεν είμαι εκτός πραγματικότητας και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό.
  2. Το εάν συμπίπτουν οι προτάσεις με τις δραστηριότητες της Teucris δεν είναι παράλογο, ούτε εκ προθέσεως. Προφανώς προτείνω αυτά, τα οποία έχω επιλέξει ο ίδιος ως τις πλέον επικερδείς και ασφαλείς επενδύσεις.
  3. Ενδεχόμενες μορφές συνεργασίας μαζί μου είναι ευπρόσδεκτες και με πολλούς τρόπους.

Παρακαλώ σκεφθείτε προσεκτικά και τολμήστε. Ο κατάλληλος χρόνος είναι τώρα (και αυτό ισχύει πάνω απ’ όλα για εμένα, άρα δεν συμβουλεύω χωρίς να κάνω ο ίδιος)…