Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Οι Μύθοι της Φτώχειας

Συνεχώς επαναλαμβάνονται διάφοροι μύθοι, οι οποίοι έχουν έναν και μόνον έναν στόχο (και τελικά αποτέλεσμα): την επιβολή, την εξουσία ενός ανθρώπου εναντίον του άλλου, κοινώς των πονηρών αθλίων επί των καλόπιστων.

Η οικονομική αδυναμία είναι στέρηση της πολιτικής ελευθερίας, κάτι το οποίο επεδίωκαν τα κάθε μορφής υποκείμενα από την αρχή της ύπαρξης της ανθρωπότητας.

Αυτό προκειμένου να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά εις βάρος των υπολοίπων. Χρειάζονταν όμως και μία αιτιολογία και εφεύραν διάφορους μύθους.

Δύο από τους πλέον διαδεδομένους είναι πως για την φτώχεια αιτία είναι η ανισοκατανομή του πλούτου και ο ακόμα περισσότερο διαδεδομένος πως ο πλούτος είναι περιορισμένος (άρα δεν μπορεί να είναι όλοι πλούσιοι εκ των πραγμάτων).

Και όλη δύο μύθοι είναι μόνο… μύθοι, αλλά έχουν εξαιρετική επιτυχία.

Δείτε πάλι ένα παλαιότερο video μου σχετικά. Ισχύει στο ακέραιο και είναι πιο χρήσιμο από ποτέ, (προσωπικά όταν δυσκολεύομαι, το παρακολουθώ πάλι για να θυμάμαι τι έλεγα και τι πιστεύω, διότι τα ξεχνώ με το σφοδρό σφυροκόπημα από γελοία επιχειρήματα από κάθε λογής πολιτικά, δημοσιογραφικά, επιχειρηματικά αποβράσματα).