Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Μεγάλες Συσκευασίες

Προσέξτε ένα χαρακτηριστικό των μεγάλων συσκευασιών. Εάν συμβεί και καταστραφούν η ζημιά είναι μεγαλύτερη από το συνολικό όφελος. Διότι το πλεονέκτημα των μεγάλων συσκευασιών βασίζεται στην χαμηλότερη τιμή ανά μονάδα. Εάν αγοράσουμε μεγάλη ποσότητα τροφίμων ενδέχεται να χαλάσει και να πεταχτεί ή ακόμα σκεφτείτε τα χαρτιά κουζίνας. Μία απροσεξία και το νερό καταστρέφει ολόκληρο το υλικό.

Από την άλλη πλευρά δε νομίζω να έχετε συναντήσει διαμαντένια κολιέ ή μονόπετρα σε μεγάλες συσκευασίες! Όχι πως και τα πολύτιμα αντικείμενα δεν μπορεί να προσφερθούν σε ποσότητα, αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό τώρα. Το πετρέλαιο ωστόσο δεν έρχεται σε… μπιτόνια αλλά σε δεξαμενόπλοια. Εκεί οι μεγάλες συσκευασίες είναι δεδομένες αν και το προϊόν είναι πολύτιμο· εάν όμως καταστραφεί η συσκευασία (το πλοίο) τότε η οι συνέπειες είναι πολύ χειρότερες από οτιδήποτε άλλο.

Οι μεγάλες συσκευασίες ενέχουν ρίσκο. Διότι ναι μεν δελεάζουν με την χαμηλότερη τιμή ανά μονάδα αλλά υπόκεινται στον κίνδυνο της ολικής απώλειας ή μέρους τους προτού προλάβουν να αποδώσουν τα προσδοκώμενα οφέλη (δεν επέρχεται απόσβεση).

Αλλά…

Αλλά σε μεγάλες συσκευασίες δεν προσφέρονται μόνο τα υλικά αλλά και τα άυλα. Για παράδειγμα οι εξουσίες πάντα δίδονται σε μεγάλες συσκευασίες και δεν κινδυνεύουν να χαλάσουν, ωστόσο και αυτές έχουν ημερομηνία λήξεως (συνήθως).

Μία μεγάλη συσκευασία όμως υπάρχει, η οποία δεν έχει ούτε περιτύλιγμα ούτε περιορισμό. Και δεν κινδυνεύει ποτέ να… χαλάσει ή να καταστραφεί.  Άπαξ και συμβεί παραμένει πάντα, άλλωστε δεν ήταν εξ΄ αρχής αυτό το οποίο νομίζαμε. Και αυτή είναι η  ΑΓΑΠΗ.

Στείλτε την (και εκφράστε την) απλόχερα και σε μεγάλες συσκευασίες εκεί, όπου νοιώθετε. Συνήθως επιστρέφεται σε πολλαπλάσια ποσότητα.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)