Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Οι “Κρίσιμες” Ψηφοφορίες

Αλήθεια! Έχετε καμιά αμφιβολία πως δεν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης (λέμε τώρα) και πως δεν θα περάσει η πώληση της Μακεδονίας; Να σας θυμίσω πως η χώρα ειδικά από την περίοδο των μνημονίων διέρχεται “κρίσιμες” ψηφοφορίες, όπου κάπως γίνεται και όλοι πείθονται πως αυτό, το οποίο ψηφίζεται είναι για το… εθνικό συμφέρον.

Και θυμηθείτε πως με τον αύξοντα αριθμό του κάθε μνημονίου αυξανόταν και ο αριθμός των ψηφισάντων βουλευτών. Στο… 5ο μνημόνιο (το 4ο ήδη το διανύουμε μέχρι το 2060) θα ψηφίσουν και τα… δένδρα, όπως οι χαρακτηριστικές εκλογές βίας και νοθείας των δεξιών κυβερνήσεων του παρελθόντος.

Και βεβαίως όλα αυτά δημιουργούνται αφού προηγουμένως προετοιμάζεται προσεκτικά η άναυδη κοινή γνώμη (η οποία όμως τους ψήφισε) και βεβαίως-βεβαίως οι ίδιοι αφού τα ψηφίσουν μετά διαπιστώνουν πως εξαπατήθηκαν, δεν το κατάλαβαν, δεν το διάβασαν ή είχαν αυταπάτες ή έστω τους έριχναν παραισθησιογόνες ουσίες στον καφέ ή το… ουίσκι της Βουλής (ξανα-λέμε τώρα).

Να θυμίσω πως η αριστερή (καρα-ξανα-λέμε τώρα) κυβέρνηση ακόμα πρέπει να περάσει, την πώληση της Βόρειας Κύπρου, τη Νότια Ήπειρο, το Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Θράκη, το έχει είναι αλήθεια με τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς! Εκεί με τα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά (αριστερο-δεξιο-ψεκασμενο) γι΄ αυτό δεν κινδυνεύουν τα Άνω Πετράλωνα ούτε τα Κάτω Τρίκαλα.

Αυτές οι καταστάσεις ωστόσο δεν αποτελούν Ελληνικό φαινόμενο μόνο ούτε και φαινόμενο σύγχρονης εποχής. Μπορείτε να ανατρέξετε σε ιστορικά βιβλία και μελέτες και με πολύ προσοχή να μελετήσετε ανάλογες περιόδους. Απλώς όλες αυτές είναι ενδείξεις και αποδείξεις φοβερής σήψης και διαφθοράς. Και η σήψη όταν ξεκινήσει, όπως γνωρίζετε δεν αντιστρέφεται. Είτε κόβεται το σάπιο κομμάτι, οπότε έχουμε απώλεια του όγκου του φρούτου είτε εάν δεν γίνει αυτό πετάμε ολόκληρο το φρούτο.

Άρα από αυτήν την κατάσταση “αναίμακτη” έξοδος δεν μπορεί να υπάρξει (το αναίμακτη με την γενική του έννοια όχι κυριολεκτικά κατ’ ανάγκην). Επειδή όμως κάθε καρπός εμπεριέχει τους σπόρους για το νέο υγιές αρχικά φυτό η σήψις πρέπει οπωσδήποτε να μην καταστρέψει το φρούτο μας.

Και ειλικρινά τώρα με πιάνουν τα θλιβερά γέλια, διότι με αυτές τις παρομοιώσεις θυμήθηκα τους γελοίους λόγους με τις… ιατρικές υποδείξεις του δικτάτορα της χούντας των συνταγματαρχών (αααχ, καημένη Ελλάς, ούτε χούντα των… στρατηγών δεν απέκτησες, πάλι και εδώ μιζέρια), ο οποίος προέβαινε σε… εγχειρήσεις και… ακρωτηριασμούς μελών προκειμένου να σωθεί ο ασθενής (η Ελλάς). Τις εγχειρήσεις τις διενεργούσε ο ίδιος. Σώθηκε φυσικά με τη μισή Κύπρο ακρωτηριασμένη και τώρα θα σωθεί και πάλι να δούμε με τι…

Κάτι απωθημένο έχουν πολλοί πολιτικοί, ο συγκεκριμένος μάλλον κακώς οδηγήθηκε στη σχολή Ευελπίδων, ιατρός θα ήθελε να γίνει, ο σημερινός θα μπορούσε να ήταν ένας άριστος κτηματομεσίτης πουλώντας “παραθαλάσσια” οικόπεδα στα Βόρεια Τζουμέρκα αντί για Πολιτικός Μηχανικός (ωχ, να σου κτίσει σπίτι και το ισόγειο να στο ονομάσει βόρειο υπόγειο), ο άλλος μάλλον κατάλληλος για μάγειρας θα ήταν, διότι διαπρέπει στα μαγειρέματα, ο άλλος μάλλον βσρκάρης γι’ αυτό ασχολείται με ποτάμια, ενώ πάρα πολλοί άλλοι και κατά καιρούς προφανώς κάτι άλλο ήθελαν να γίνουν και κάτι άλλο έγιναν.

Απρόσμενο συμπέρασμα: Η Ελλάς χρειάζεται ορθό επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία της!

Σημ. Μόλις διαπίστωσα πως άρχισε η “κρίσιμη” ψηφοφορία. Μα είναι μόλις 22:30 για τις 24:00 δεν είχε προγραμματιστεί; Τους λείπει… ύπνος!

Το χιούμορ δεν είναι αντικείμενο για γέλια.