Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι “Ιεροί” Τρεις Κάθε Κυβέρνησης

Στην αερο-ναυσιπλοΐα υπάρχουν έξι βασικά όργανα, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για μία πτήση χωρίς οπτική αντίληψη (εννοώ μέσω οργάνων): η λεγόμενη “ιερή εξάδα” ή “τα ιερά έξι”, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο τα χαρακτήριζαν οι εκπαιδευτές στην Αμερική (the sacred six). Όχι και πώς στην οπτική πτήση δεν απαιτούνται, αλλά μπορείς και με λιγότερα.

Εάν λοιπόν παρατηρήσετε και ανασύρετε μνήμες από το παρελθόν, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν οπωσδήποτε τρεις (3) υπουργοί ή υφυπουργοί, οι οποίοι για κάποιον πραγματικό ή συμβολικό λόγο συγκεντρώνουν όλα τα πυρά της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Είναι σχεδόν… κανόνας. Μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλοι για το έργο τους ή μπορεί να είναι κατάλληλοι, αλλά “κάτι” να ενοχλεί επάνω τους, ενώ μπορεί να υπάρχουν άλλοι, οι οποίοι να πράττουν σημεία και τέρατα και να μην τους προσέχει κανείς (από την κοινή γνώμη). Αυτοί λοιπόν αποτελούν την σταθερά κάθε κυβέρνησης και θα τους αποκαλέσω: “ιερούς τρεις”!

Στην παρούσα κυβέρνηση (ονόματα δεν γράφουμε) είναι δύο γυναίκες και ένας άντρας, οι οποίοι ό,τι και να κάνουν θα δεχθούν πυρά (πολιτισμός, παιδεία, ανάπτυξη) εάν δυσκολεύεστε να τους αναγνωρίσετε.

Στην προηγούμενη τα σκήπτρα κατείχε ο υφυπουργός υγείας καταγόμενος εκ Κρήτης, καθώς και το νούμερο τρία της κυβέρνησης (εσωτερικών) καθώς και μία ακόμα. Τελικά όμως εκείνος, ο οποίος διώκεται για παράνομες πράξεις είναι ένας… εξωκοινοβουλευτικός. Και προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια στη σύνθεση κάθε κυβέρνησης.

Το ερώτημα είναι πώς και γιατί δεν το… κατανοούν αυτό οι αρχηγοί των κομματικών σχηματισμών; Νομίζετε! Τους επιλέγουν σκοπίμως, προκειμένου να είναι εύκολα χαρτιά για να τα κάψουν εάν χρειαστεί χωρίς να πειράξουν τον πυρήνα του κόμματος ή/και γιατί προσελκύουν κάποιο τμήμα ψηφοφόρων και είναι περίπου ως σήματα κατατεθέντα μίας πηγαίας αντίληψης. Και κάποιοι οπαδοί τους λατρεύουν και οι αντίπαλοι τους μισούν. Υπάρχει φυσικά και η εκδοχή του “φιδιού από την τρύπα”…

Βεβαίως εκεί όπου πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας ΔΕΝ είναι η ουσία, αλλά στα σκοτάδια. Και οι υπουργοί σταρ ή αντιστάρ παίζουν το ρόλο τους και οι υπόλοιποι κάνουν τη “δουλειά” τους…  Ωστόσο οι “ιεροί τρεις” κάθε κυβέρνησης δε σημαίνει πως οπωσδήποτε δεν θέλουν να κάνουν ή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τα πυρά συγκεντρώνουν όμως ό,τι και να κάνουν! Μπορεί και να το επιδιώκουν και να τους αρέσει εξ΄ άλλου!

Πάντως κανόνας… ιερός και μην τολμήσει αρχηγός και τον παραβεί… Κάηκε ο ίδιος!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)