Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Μόνο Θεωρίες ή και Πράξη;

Σύντομη απάντηση: Εεεε, ναι θεωρίες είναι…

Εκτενέστερη απάντηση: Την προηγούμενη απάντηση έδιναν όλοι οι …μακαρίτες πιλότοι του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν άκουγαν την λέξη “Κυβερνητική” έως την στιγμή που ένα βλήμα από το πουθενά τους έκανε σκόνη. Αυτό το …βλήμα λοιπόν έβρισκε το κεφάλι τους εξ’ αιτίας των θεωριών του ιδιοφυούς αλλά και ιδιαίτερα εκκεντρικού Norbert Wiener καθηγητού στο Μ.Ι.Τ. της Βοστόνης, ο οποίος ανέπτυξε την εξωτική επιστήμη της Κυβερνητικής. Αυτό είναι το πρώτο παράδειγμα από τα άπειρα που μπορώ να σας παραθέσω, καθότι ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που συνειδητοποίησα πως τα “σκουληκάκια” των μυθικών ολοκληρωμάτων και των ακατανόητων χρονοσειρών στα μαθηματικά μετατρέπονταν σε εύστοχο βλήμα στο κεφάλι ενός πιλότου, (είμαι λίγο κυνικός εδώ και λυπάμαι, αλλά…).

Εν τέλει κι ο Werner von Braun δεν πήρε το κατσαβίδι και το σφυρί να φτιάξει τους πυραύλους. Από θεωρίες του …αέρα και του …κενού ξεκίνησε.

Θεωρίες, θεωρίες ναι. Όταν όμως δείτε τον τραπεζικό λογαριασμό σας να απογειώνεται πολύ που θα σας ενδιαφέρει αν ήταν θεωρίες και πως έγιναν πράξη.

(Παρεμπιπτόντως εγώ τον δικό μου τραπεζικό λογαριασμό δεν τον έχω δει να απογειώνεται). Άρα …θεωρίες είναι!

Αλλά, υπάρχει και ένα αλλά… αν σκεφτείτε και αναλογιστείτε πως η παρούσα κρίση (;) προσωπικά μου φαίνεται ως …ανάκαμψη, αν μη τι άλλο μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες είναι …πράξη.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)