Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Λαμπρές Στιγμές

Επειδή αυτό το διάστημα δεν γράφω τόσο συχνά λόγω κάποιων υποχρεώσεων μου, αν και έχω πολλά να σχολιάσω, σήμερα θα κάνω μία εξαίρεση όσον αφορά την προτεινόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προφανώς ο Πρωθυπουργός μελέτησε το πρόσφατό βίντεο μου και θέλησε να με ευχαριστήσει, αλλά επειδή ήθελε για δικούς του λόγους να επιλέξει γυναίκα, δεν με πρότεινε για την περίλαμπρη αυτή θέση.

Αλλά βεβαίως επειδή του ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθεί την έλλειψή μου επέλεξε μία συμπολίτισσά μας με το ίδιο… επώνυμο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μου από το σενάριο της Λάμψης, το οποίο για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, έχουμε μία στενή συγγένεια, την οποία ο Νίκ.Φώσκ. προσδιόρισε με ακρίβεια:

Η αδελφή της τρίτης ξαδέλφης του νόθου γιου της υπηρέτριας της οικογένειας του Γιάγκου ήταν φίλη με την κουμπάρα του Μήτσου, ο οποίος είχε το τρίκυκλο για μεταφορές στην πλατεία των Προσφυγικών και είχε συναντήσει κάποιον γείτονα, με το ίδιο επώνυμο, ο οποίος έμενε μόλις 532 χιλιόμετρα από το σπίτι της μέλλουσας ΠτΔ.

Τη συγκεκριμένη (την αδελφή της τρίτης ξαδέλφης κλπ) την είχα συναντήσει κάποτε στη λαϊκή, όπου αγοράζαμε μαζί αγγούρια. Άρα είναι προφανής η σχέση μας!

Πέραν τούτου δεν έχω να σχολιάσω τίποτα άλλο, εκτός του ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε ως τρόπο ανακοίνωσης το διάγγελμα, την σκηνοθεσία του οποίου αντέγραψε πλήρως από το δικό μου βίντεο (με φόντο τις βιβλιοθήκες μας), μόνο πως τη δική μου εγώ τη διαβάζω και χρησιμοποιώ.

Ως εκ τούτου του αφιερώνω τη θαυμάσια μελωδία (ειλικρινώς) με τον τίτλο Bright Moments του Lonnie Liston Smith στις λαμπρές στιγμές μας και τον παρακαλώ να μην με αντιγράφει!