Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Κυβερνήτης Υποβρυχίου

Ποια η Πολιτική/Οικονομική Κατάσταση Τώρα και ΤΙ ΚΑΝΩ;

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ευρίσκεται εγκλωβισμένη από μία συμμορία (εντελώς θρασύδειλων) απατεώνων, η οποία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει δικτατορία.

Στηριζόμενη στα εγγενώς αγνά υπαρκτά προοδευτικά και αντιφασιστικά συναισθήματα ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, αλλά έχοντας ψυχολογήσει θαυμάσια και την ροπή προς τον φθόνο και την αγάπη της καταστροφής του “γείτονα”, την μιζέρια αλλά και την φτώχεια, (εθνικά ελαττώματα) επενδύει σε αυτά και δημιουργεί ένα απαίσιο καθεστώς αθλιότητας, διαφθοράς και παρακμής.

Αυτή τη στιγμή ευρίσκεται σε ένα δίλλημα:

Τι είναι προτιμότερο να πράξω προκειμένου να εξασφαλίσω εσαεί την εξουσία;

  1. Να “παίξω” το παιγνίδι της ανάπτυξης, ξεπουλώντας τα πάντα αλλά γινόμενος σύμμαχος των “κακών”
    ή
  2. Να “παίξω” το παιγνίδι της φτωχοποίησης και να αναδειχθώ “ήρωας” έναντι τους αλλά όμως και σε αντιπαράθεση μαζί τους;

Η επιλογή της είναι χωρίς καμία αμφιβολία το δεύτερο. Αλλά επειδή στην προηγούμενη αξιολόγηση, η οποία της επεβλήθη απέτυχε ακολούθησε το πρώτο.

Τώρα έχουμε την τρίτη αξιολόγηση, η οποία ανάλογα με την επιλογή του 1. ή του 2. είτε θα ολοκληρωθεί τάχιστα είτε δεν πρόκειται σέρνοντας για πολλοστή φορά την χώρα στην ανυπαρξία.

Στόχος η οικονομική υποδούλωση και εξαθλίωση κάθε πολίτη. Και βέβαια αυτό γίνεται με τρόπο, ώστε να εκμεταλλεύεται τα ανωτέρω εγγενή ελαττώματα μέχρις ότου καταλάβει και το τελευταίο κάστρο.

Προφανώς ισχυροί επιχειρηματίες διαβλέποντας ορθώς το πλάνο το εκμεταλλεύονται πλήρως.

Αλλά είναι δειλοί… Πολύ δειλοί. Και με ένα φύσημα πέφτουν. Αλλά βλέπετε έχουν φροντίσει να απομακρύνουν τον φυσητήρα από εκείνους, οι οποίοι έχουν την δύναμη να φυσήξουν. Κι ο φυσητήρας είναι η αδιαφορία ή αφέλειά αλλά και κακώς νοούμενη μακαριότητα του λαού. Φυσικά και η άδεια επικοινωνίας με το κοινό. Εξ’ ου και η σπουδή ελέγχου των ούτως ή άλλως επαίσχυντων μέσων (δήθεν) ενημέρωσης.

Βλέπετε οι υποδομές στις οποίες πάτησαν έχουν θαυμάσια και στέρεα θεμελιωθεί από όλους τους προηγούμενους. Το ότι και οι προηγούμενοι ήταν φαύλοι δεν νομιμοποιεί τους φαυλότερους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τι μπορεί κανείς να κάνει;

Η απάντηση είναι μία: Κυβερνήτης υποβρυχίου.

Τοποθετείστε τον εαυτό σας στην θέση ενός κυβερνήτη υποβρυχίου, χωρίς επικοινωνία με την κυβέρνηση, η οποία σας έχει προδώσει, στοχοποιημένοι από παντού, μόνοι στα βάθη των ωκεανών, μέσα σε λίγα τετραγωνικά πνιγηρά μέτρα με τα εφόδια και πολεμοφόδια αλλά και τα καύσιμα να εξαντλούνται ραγδαία και με αφόρητη πίεση από ένα πλήρωμα, το οποίο θέλει να ενδώσει και να είστε αναγκασμένοι όχι μόνο να επιβιώσετε αλλά και να κερδίσετε. Και έχετε επιπλέον ένα 7-10% του πληρώματος σας ναζιστές!

Οι πιθανότητες επιβίωσής σας;

Περίπου 20%, όσες και των Γερμανικών πληρωμάτων κατά την διάρκεια του Β΄ ΠΠ.

Οπλιστείτε με τρομερές αντοχές για τα επόμενα 5 έτη και δεχθείτε τις παραπάνω πιθανότητες επιβίωσης.

Εάν αντέξετε και είστε και λίγο τυχεροί θα κερδίσετε.

– Έχετε άλλη επιλογή;

– Όχι!

Άρα ΑΝΤΕΞΤΕ! Για την τύχη ισχύει πάντοτε: “εάν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα”, συνεπώς μη σας απασχολεί και πολύ αυτό.

Δεν είναι τόσο ζοφερό όσο νομίζετε. Και είναι πολύ σημαντικό να μείνουν αβύθιστα λίγα υποβρύχια. Αυτά θα είναι οι πυλώνες της επόμενης ημέρας. Άλλωστε…

Αντέξτε!

Σημ. Στατιστικά 2 στους 10 κυβερνήτες υποβρυχίων θα επιβιώσουν. Η νίκη είναι σίγουρη. Απλώς δεν είναι γνωστό ποιοι κυβερνήτες θα είναι στο τέλος μέσα στους 2 για να χαρούν την επιτυχία. Αλλά αξίζει να είσαι μέσα στους “ήρωες”.

Διότι τι νόημα θα έχει η ζωή σου εάν δεν αγωνιστείς;