Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Κι Αυτό το 10% Πχιά…

Εντάξει παιδιά, δε λέω. Υπάρχει μία αναγκαστική παγωμάρα στην αγορά, αλλά το ίδιο συνέβη και τον Μάιο του 2010, όταν ανακοινώθηκε η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. από τον τότε πρωθυπουργό με φόντο το Καστελόριζο. Τώρα “μαθαίνουμε” από το ίδιο ίδρυμα ότι η ύφεση για την Ελλάδα θα είναι 10% ή ίσως 8% ή ακόμα και 25%.

Να σας προβλέψω κι εγώ, ως Προφήτης πόση θα είναι; Όση εμείς επιλέξουμε και EAN το επιλέξουμε.

Πραγματικά ποτέ μου δεν μπόρεσα να κατανοήσω και ίσως και γι΄ αυτό το λόγο δεν μπόρεσα ποτέ να ενταχθώ στο Ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι πώς γίνεται να προβλέπεις κάτι και να το θεωρείς πλέον δεδομένο, ώστε να το… επιτύχεις. Εάν το Δ.Ν.Τ. προβλέψει 78,35% ύφεση, τόση θα προκύψει! Τι σε εμποδίζει όμως εσένα να κάνεις; Είναι ένα ερώτημα, το οποίο θα παραμείνει ενδεχομένως αναπάντητο μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Τι αυτο-περιορισμός είναι αυτός πχιά; Και από δικαιολογίες μπορώ να σας απαριθμήσω εκατοντάδες. Αλλά όταν ζητώ τη συμβουλή κάποιου σε κάτι ΔΕΝ θέλω να ακούσω τα δεδομένα, τα οποία γνωρίζω και ο ίδιος. Τις σκέψεις για το επόμενο βήμα, τις πιθανές λύσεις, τη διαμόρφωση του μέλλοντος…

Παρακολουθούσα προ ημερών μια ταινία, όπου η πρωταγωνίστρια ανακοινώνει στον παντρεμένο εραστή της πως δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο μαζί του και πως πρέπει να φτιάξει τη ζωή της με μία νέα γνωριμία, την οποία ήδη έκανε. Τυφλωμένος αυτός από τη ζήλια την ερωτά:

-“Πες μου, είναι καλύτερός μου;”
-“Διαφορετικός”, πολύ έξυπνα του απαντά αυτή (ή μάλλον ο σεναριογράφος).

Δυστυχώς στην υπόθεση της ταινίας την απωθεί με βίαιο τρόπο, αυτή χτυπά το κεφάλι της στην κόγχη του γραφείου της και χάνει τη ζωή της.

Η κατάσταση λοιπόν και τώρα δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη. Είναι απλά Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ε Τ Ι Κ Η !

Και κλείνω με την απάντηση του Sam Walton, ιδρυτή των πολυκαταστημάτων Wal-Mart, όταν ρωτήθηκε: “Τι νομίζετε για μια ύφεση;” απάντησε, “το σκέφτηκα και αποφάσισα να μην συμμετάσχω.” Μη συμμετέχουμε κι εμείς πάλι στην αποτυχία. Ας συμμετάσχουμε επιτέλους και σε μια επιτυχία!

Σημ. Για όσες/ους δεν γνωρίζετε την Walmart είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στον κόσμο, η εταιρεία με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος εργοδότης επίσης παγκοσμίως με 2,2 εκατομμύρια υπαλλήλους. Ο δε Sam Walton ήταν για μία περίοδο ο πλουσιότερος άνθρωπος των Ηνωμένων Πολιτειών (δεν ζει πλέον).

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #29 της 15-04-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)