Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Κατάθλιψη και Εξουσία

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση θα ήθελα να σας επισημάνω κάτι πολύ ενδιαφέρον και προσέξτε το πάρα πολύ καλά.
 
Σημαντικότατος αριθμός διαχειριστών της εξουσίας (θα εξηγήσω σε λίγο) και μεγαλο- επιχειρηματιών (διεθνώς) είναι βαθύτατα καταθλιπτικοί• εννοώ χρήζουν ψυχιατρικής θεραπείας και συνεπούς φαρμακευτικής αγωγής. Μισούν τόσο πολύ τον εαυτό τους και επιθυμούν τόσο πολύ να μοιράσουν δυστυχία, οπότε με κάθε τρόπο προσπαθούν να καταλάβουν ηγετικές θέσεις ή να αποκτήσουν πάρα πολλά χρήματα για να εξουσιάζουν άλλους συνανθρώπους τους, τους οποίους βλέπουν ως “τροφή”.
 
Τα άτομα αυτά (θα εκπλαγείτε μόλις συνειδητοποιήσετε πόσα και ποια είναι) είναι εντελώς δειλά και ανασφαλή, κρύβουν επιμελέστατα το πρόβλημά τους και το μετατρέπουν σε δήθεν ικανότητα.
 
Είναι “άνθρωποι ζόμπι”, οι οποίοι τρέφονται μοιράζοντας πόνο, δυστυχία, θλίψη ή οτιδήποτε ταιριάζει καλύτερα προς τον άρρωστο ψυχισμό τους.
 
Λόγω της βαθύτατης κατάθλιψης τους είναι ταυτοχρόνως καταστροφικοί πρώτα για τους γύρω τους και κατόπιν (τελικά) και για τους εαυτούς τους (αφού βέβαια τους πάρουν όλους μαζί στον τάφο τους).
 
Προσέξτε πόσο τεράστια ζημιά προκαλούν διαχειριστές εξουσίας, (δεν είναι ηγέτες, διότι ο ηγέτης εστιάζει και στοχεύει στην πρόοδο του λαού, τον οποίον εκπροσωπεί ενώ αυτοί στην κάλυψη ενός δικού τους και μόνον προσωπικού καταστροφικού προβλήματος) και επιχειρηματίες με δυστυχέστατους και άρρωστους τελικά υπαλλήλους.
 
Σε μικρότερη κλίμακα από υπευθύνους μίας εταιρείας ή καταστήματος ή στον δημόσιο τομέα προϊσταμένους και ότι ανάλογο. Φυσικά και σε οικογένειες…
 
Προφανώς, αυτό αποτελεί και ένα εξαιρετικά ευάλωτο σημείο, το οποίο κάλλιστα μπορεί να εντοπισθεί και να χρησιμοποιηθεί εις βάρος τους –και των οργανισμών τους οποίους εκπροσωπούν-. Από ζόμπι μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υποχείρια (πιόνια), διότι χρειάζονται συνεχώς ανθρώπινη “τροφή” και κάποτε αυτή τελειώνει.
 
Επαναξιολογήστε τις καταστάσεις, αλλάξτε οπτική γωνία και πολλά θα γίνουν πολύ ξεκάθαρα και κατανοητά γύρω σας.
 
Σημ. 1: Αποκλίνουσες συμπεριφορές, όπως απάτες, ψεύδη, απομάκρυνση από την πραγματικότητα, δημιουργία προβλημάτων, μόνιμη χαρά και ευφορία και μία σειρά περίεργων καταστάσεων και ότι άλλο σχετικό, ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία.
 
Σημ. 2: Ξεχάστε όλες τις ασθένειες του σώματος. Εμπρός στην βαθιά κατάθλιψη δεν υπάρχει καμία σύγκριση…
 
Σημ. 3: Κανένα πρόβλημα δεν αξίζει να σας οδηγήσει σε αυτό το πολύ δύσκολα αναστρέψιμο σημείο. Καλύτερα διαλύστε τα όλα, παρά να διολισθήσετε σε αυτή τη μαύρη ψυχολογική τρύπα.