Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Καλωσορίσατε στον Ιούλιο του… 2020 ή μήπως του 1920 ή τελικά του 1820;

Τον Απρίλιο του 1820 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ανέλαβε αρχηγός της μυστικής οργάνωσης της Φιλικής Εταιρείας με σκοπό την ανατροπή της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα. Η αποστολή είχε τελικά απόλυτη επιτυχία, όσον αφορά τον αντικειμενικό της σκοπό. Κάποιοι “τίποτα” ανέτρεψαν έναν “γίγαντα”.

Τον ίδιο μήνα του 1820 ανακαλύφθηκε από τον αγρότη Γιώργο Κεντρωτά, στο κτήμα του στη Μήλο  το άγαλμα της ομώνυμης Αφροδίτης της Μήλου.

Και επαναστάσεις αλλά και τέχνη!

Τον Φεβρουάριο του 1920 στη Γερμανία στο Μόναχο ιδρύεται το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Αυτό επέτυχε πλήρως τους αντικειμενικούς σκοπούς του, όσον αφορά την κατάληψη της εξουσίας ενώ στην πορεία κατέστρεψε ολόκληρο τον Κόσμο κηλιδώνοντας την ανθρωπότητα με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Απέτυχε οικτρά…

Εν τω μεταξύ την ίδια εποχή (Απρίλιο) στην Άγκυρα άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για τον τελευταίο Σουλτάνο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Συνέπειες της ήταν η ίδρυση της νέας Τουρκίας και η καταστροφή του Ελληνισμού στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Ο Ιούλιος του 2020 είναι ένας μήνας σταθμός. Προέρχεται από έναν Φεβρουάριο και έναν Απρίλιο με τεράστιες αλλαγές στην ανθρωπότητα. Με γεγονότα αντίστοιχα σε σπουδαιότητα των ετών του 1820 και του 1920. Ανά έναν αιώνα πράξεις συγκεκριμένες προκάλεσαν κατακλυσμιαίες διαφορές στην πορεία.

Όλα ξεκίνησαν από “κάτι”, το οποίο δε φαινόταν πόσο μεγάλο ήταν (ή θα γινόταν). Και μία απόφαση λεπτή όσο μία τρίχα καθόρισε το εάν θα κατευθυνόταν η ανθρωπότητα προς τη μία κατεύθυνση ή την άλλη.,

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Απόσταση διαμέτρου μίας τρίχας είναι αυτή, η οποία θα καθορίσει και θα κρίνει την πορεία. Λάβετε υπεύθυνη στάση και επιλέξτε την ορθή πλευρά. Είναι στο χέρι μας!

Αυτός είναι ο Ιούλιος του 2020. Καλό μήνα!