Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω πως τρεις ταινίες μου προκρίθηκαν και θα προβληθούν στο πολύ σημαντικό και εξειδικευμένο Διεθνές Φεστιβάλ CULTURE CINEMA FILM FESTIVAL (C2F2), το οποίο διεξάγεται στην Ινδία!
Η τιμή φυσικά δεν είναι δική μου αλλά ανήκει στις ηρωίδες γυναίκες του Ζαλόγγου, την Πάτρα, την πόλη όπου κατοικώ αλλά (και κυρίως) την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία. Τούτο, διότι τα θέματα, τα οποία διαπραγματεύονται οι ταινίες μου αφορούν το Ζάλογγο, την Πάτρα αλλά και μία απόδοση της Ελληνικής Φιλοσοφίας σε μόλις 60… δευτερόλεπτα!
Οι ταινίες υποβλήθηκαν σε διαφορετικές θεματικές κατηγορίες.
Οι τίτλοι των ταινιών είναι:
Α. Ζάλογγο – Μετά το Τέλος – Πριν τη Λήξη
(μία αφηγηματική μεταφυσική περιπλάνηση σχετική με τα γεγονότα του Ζαλόγγου)
Διάρκεια 23 λεπτά
Αυτή η ταινία έχει ήδη επιλεγεί από το BRIDGES LOUTRAKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, εκεί ήταν η πρώτη της παγκόσμια προβολή –αυτό δεν ξεχνιέται- και μάλλον αγγίζει τις καρδιές πολλών ανθρώπων, το ιδανικό των οποίων είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ.
Β. “Τι με δίδαξε εμένα η Πάτρα” & “Πώς μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν σου”
(ένα αφηγηματικό μεταφυσικό οδοιπορικό στην πόλη, όπου μεγάλωσα και κατοικώ, αλλά δεν γεννήθηκα)
Διάρκεια 56 λεπτά
Πάτρα μία πόλη, η οποία με έχει γεμίσει με χαρές και λύπες ενώ ο τεράστιος πλούτος της (είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης) είναι τόσο ισχυρός και ικανός, ώστε να σε καθοδηγήσει να αλλάξεις το παρελθόν σου (και τη μοίρα σου)!
Τα μηνύματα αυτής της ταινίας προφανώς είναι πανανθρώπινα και έχουν την ίδια επίδραση είτε αναφερόμαστε στον άνθρωπο του Δυτικού Πολιτισμού είτε μίας άλλης κουλτούρας, όπως αυτή της μεγάλης Ινδίας. Μην ξεχνάτε πως όλοι ανήκουμε στη Φυλή των Ανθρώπων!
Γ. Η Ελληνική Φιλοσοφία σε 60 Δευτερόλεπτα
Η ταινία έχει τον Αγγλικό τίτλο Greek Philosophy in 60 seconds, διότι ήθελα να απευθύνεται σε ξένους.
Διάρκεια 60 δευτερόλεπτα
Σε 60 δευτερόλεπτα ΑΚΡΙΒΩΣ και χωρίς ούτε μία λέξη παρουσιάζεται ο βασικός πυλώνας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, η οποία αποτελεί κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο νοητικό επίτευγμα του ανθρώπου ανά τους αιώνες. Βέβαια στην ταινία παρουσιάζεται η προσωπική μου οπτική αλλά νομίζω πως δεν αστόχησα.
Το σημαντικότερο όλων ωστόσο είναι πως οι επιλεγμένες ταινίες θα προβάλλονται και σε φυσική μορφή αλλά και διαδικτυακά ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία του Φεστιβάλ με τα Πανεπιστήμια της Ινδίας:
Bennett University, Greater NOIDA
Delhi Metropolitan Education, NOIDA
Pandit Deendayal Energy University, Gandhinagar
Presidency University, Bengaluru
RV University, Bengaluru
Οι ταινίες εκτός της κανονικής θέασης στοχεύουν και στο Πανεπιστημιακό κοινό.
Στη NOIDA (προάστιο του Νέου Δελχί) παρεμπιπτόντως ευρίσκεται η κινηματογραφούπολη της NOIDA, έδρα εθνικών καναλιών και κινηματογραφικών στούντιο της Ινδίας.
Περισσότερα θα γράψω στη συνέχεια, απλώς να υπενθυμίσω πως ο Πολιτισμός είναι Δύναμις και πως αποτελεί το ισχυρότερο μέσο διείσδυσης και επιρροής προς ένα καλύτερο μέλλον. Και ο άξονας του συγκεκριμένου Φεστιβάλ είναι “Peace via Culture & Cinema” (Ειρήνη μέσω του Πολιτισμού και του Κινηματογράφου).