Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Θεματολογία σε Εκκρεμότητα

Το τελευταίο δίμηνο γενικά απέχω από τις πολιτικές αναλύσεις. Έχω προβληματιστεί πολύ με τα γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν και σε συνδυασμό με άλλα δικά μου θέματα έχω επιλέξει την παρατήρηση παρά τον σχολιασμό.

Μέση Ανατολή

Ειδικά μετά τα τραγικά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου ό,τι γράφεται για τη Μέση Ανατολή και τις διεθνείς επιπτώσεις απαιτεί βαθιά ιστορική γνώση· και κυρίως κατά το δυνατόν αντικειμενικότητα.

Άρα ένα σπουδαίο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι αυτό.

Για τον Χένρυ Κίσσινγκερ.

Διαβάζω πάρα πολλές αναλύσεις και από Έλληνες και από Αμερικανούς αναλυτές για το ποιος ήταν και ποια η επίδρασή του στην πολιτική γενικώς και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ειδικώς. Ωστόσο όλες –και το εννοώ, όλες- πάσχουν από “κάτι”. Αυτό το “κάτι” θα ήθελα να σχολιάσω.

Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ένα θέμα, το οποίο με τους χείριστους διπλωματικούς χειρισμούς του ο Πρωθυπουργός του ΗΒ ανέδειξε με διαφορετικό τρόπο. Αυτός, ο οποίος θα έπρεπε να είναι ο διπλωμάτης των διπλωματών· δεν ήταν. Αλλά να δούμε και μερικές άλλες παραμέτρους.

Γεγονότα στην Αντιπολίτευση

Δεν μου πέφτει λόγος και γενικά αποφεύγω να σχολιάζω κομματικές υποθέσεις. Δεν είναι εξ΄ άλλου και του γούστου μου. Αλλά τα όσα συμβαίνουν αποτελούν φαινόμενα χρήζοντα κοινωνιολογικής ανάλυσης και καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τι συμβαίνει στην Ελληνική πολιτική σκηνή, άρα και στην Ελληνική κοινωνία.

Κυβερνητική Οικονομική Πολιτική

Άλλο ένα θέμα… και όχι μόνον. Και προς τα πού βαδίζουμε. Ακόμα μεγαλύτερο θέμα.

Επίσκεψη Προέδρου της Γείτονος

Πραγματική προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων δύο εξ΄ ορισμού εχθρών (να μην κοροϊδευόμαστε) ή πρόβα τζενεράλε ονείρωξης κατάκτησης της Αθήνας;

Όλα τα προηγούμενα θα αναλυθούν στην ιστοσελίδα μου και θα αναρτώνται και στην αναξιόπιστη καθ΄ όλα πλατφόρμα του Facebook. Έχω σκεφτεί πολλάκις να την εγκαταλείψω καθότι είναι αντικειμενική όπως ο… Ο.Η.Ε.

Σε κάθε περίπτωση χρήσιμα ή άχρηστα δεν θα αποτελέσουν παρά την προσωπική μου και μόνον προσέγγιση. Έστω ως σημεία απλής αναφοράς.

Τέλος η λέξη, η οποία όλον αυτόν τον καιρό μου έρχεται στο νου: σύγχυση. Σύγχυση εννοιών διανθισμένη με άγνοια ιστορικής γνώσης και υποκριτική αντιμετώπιση.

Ο τέλειος συνδυασμός αποτυχίας, ώστε να ωριμάσεις για το επόμενο καταστροφικό λάθος.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)