Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Προσωπική “Αξιολόγηση”

Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί κυριολεκτικά στην ζωή και το λεξιλόγιό μας η λέξη “αξιολόγηση”. Η περιβόητη “αξιολόγηση”. Προφανώς οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν για το εάν η ευθύνη είναι της κυβέρνησης, των δανειστών, του Μίκυ Μάους ή του Ποπάϋ.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική:

Η “αξιολόγηση” είναι κάτι καθαρά εντελώς προσωπικό. Καμία δύναμη στον Κόσμο δεν μπορεί να εμποδίσει την “π ρ ό θ ε σ η” οποιουδήποτε να σε βλάψει, να σε καταστρέψει, να σε υποδουλώσει ή να σε σκοτώσει. Αυτό πρέπει να είναι απολύτως σαφές. Τίποτα!

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν να ελέγχεις το μυαλό του άλλου όσον αφορά τις προθέσεις (τις οποίες πάρα πολλές φορές δεν μπορείς να διακρίνεις) και τις συνεπαγόμενες πράξεις, τις οποίες όμως μπορείς να δεις. Αυτό είμαι σίγουρος πως το γνωρίζετε όλοι πάρα πολύ καλά από την ζωή σας σε κάθε της τομέα.

“So what?” – “Και λοιπόν”, όπως θα έλεγαν και στο Hollywood. Ε Σ Υ όμως τι κάνεις;;

Οι Φαραώ υποδούλωναν όποιους ήθελαν. Οι Εβραίοι αρχικά καλωσορίστηκαν και μετά σκλαβώθηκαν.

Οι Πέρσες αποφάσισαν να καταλάβουν τις Ελληνικές πόλεις, διότι απλά έτσι ήθελαν.

Οι Οθωμανοί αποφάσισαν να καταλάβουν ολόκληρη την Ασία και την Ευρώπη. Το ίδιο και ο Τζένκινς Χαν και άλλοι πεντακόσιοι.

Οι Ναζιστές αποφάσισαν να εξαλείψουν κάθε μη “άριο” και να κατακτήσουν τον Κόσμο…

Και ο γείτονας επιθυμεί να σου πάρει το μισό οικόπεδο και η τράπεζα ολόκληρο το σπίτι και η εφορεία και το επόμενο, το οποίο ακόμα δεν απόκτησες, η κυβέρνηση να σε κάνει φτωχό, η αντιπολίτευση να σε κάνει να νομίζεις πως δεν είσαι φτωχός, ο εργοδότης σου να σε λιώσει και να μην σε πληρώσει, να σε μειώσει να σε προσβάλει και ουκ έστιν τέλος.

“So what?” – “Και λοιπόν” και πάλι αναφωνώ.

Εκείνο, το οποίο απομένει είναι η απόκρισή σου, η αντίδρασή σου σε όλα τα προηγούμενα.

Αυτή είναι η Δ Ι Κ Η σου και η μόνο αληθινή αξιολόγηση και εδώ θα κριθείς.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)