Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Πανδημία Πληγή ή Ευκαιρία-Πρόκληση για την Βελτίωση της Ανθρωπότητας; 

Προφητείες Μετά το Europgroup της 09.04.2020

Δεν γνωρίζω πως θα το έλεγα αυτό σε όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από τον COVID-19 (ενδεχομένως και εγώ να αλλάξω Κόσμο, οπότε ας τα γράψω να μείνουν) αλλά η πανδημία αυτή δεν είναι πληγή, παρά μία τεράστια ευκαιρία-πρόκληση για την βελτίωση της Ανθρωπότητας. Διάβασα πως κάπου στο Χόνγκ-Κονγκ σε ένα γκράφιτι γράφει:  “We can’t return to normal because our normal was the problem in the first place” (δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, διότι το “κανονικό” ήταν πρωτίστως το πρόβλημα).

Και συνεχίζω με τις εκτιμήσεις μου – προφητείες:

  1. Η πανδημία αυτή έχει ορίζοντα διετίας και σίγουρα όχι λιγότερο από 12 μήνες με πιθανότερους τους 18.
  2. Η νέα αναδυόμενη πραγματικότητα δεν θα έχει καμία σχέση με την υφιστάμενη.
  3. Οι ανεπάρκειες των αρχηγών κρατών (οι οποίοι όμως επιλέχτηκαν από τους ψηφοφόρους) είναι χαρακτηριστικές.
  4. Δεν επιλύεται το ζήτημα με μεθόδους της προηγούμενης “κρίσης” του 2008, διότι δεν έχει καμία σχέση η μία κατάσταση με την άλλη. Και η προηγούμενη ΔΕΝ επιλύθηκε, απλώς αύξησε τον αριθμό των σκλάβων. Το ίδιο επιχειρείται και τώρα.
  5. Η Ευρώπη έχει προ πολλού χάσει το τραίνο και είναι θέμα χρόνου η αποδόμηση της. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστούν τις συνέπειες. Η Γερμανία φυσικά πρωτοπόρος στην απόλυτη έλλειψη διορατικότητας.
  6. Απαιτείται δομική αναμόρφωση του συστήματος. Το χθεσινό Eurogroup μνημειωδώς ηλίθιο και ανεπαρκές πιστοποιεί τα προαναφερθέντα. Θα δημιουργηθούν συνθήκες ακραίας φτώχειας στις χώρες του Νότου και εμπρός στην επιβίωση της οικογενείας σου και εσένα καταλύονται οι νόμοι.
  7. Τα επιδόματα βοηθείας επίσης δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα. Μεταθέτουν τη λήξη προς μεγαλύτερη ζημία. Αποτελούν “λύση” παρελθόντος σε ένα νέο ζήτημα. Τροφή και εξασφάλιση ενέργειας είναι το “επίδομα”, εκεί πρέπει να διατεθούν οι πόροι για το επερχόμενο πολύ δύσκολο διάστημα.
  8. Απαιτείται πλήρες “πάγωμα” κάθε δραστηριότητας και αναλογισμός. Η λειτουργία της οικονομίας με κλάδους να καταστρέφονται πλήρως και άλλους συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων να επιζητούν είσπραξη παλαιών ή νέων χρεών (και η απληστία, η οποία ενυπάρχει στις συμπεριφορές) θα αποφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
  9. Από τη ζημιά και από τα κέρδη δεν μπορεί να εξαιρείται κανείς, ενώ τώρα επιχειρείται να γίνει ακριβώς αυτό (και πάλι).
  10. Ο COVID-19 δεν θα υποχωρήσει εάν δεν φτάσει στο τέρμα του. Όσο συντομότερα συμβεί αυτό (από εμάς, όχι από τον ιό), τόσο λιγότερος θα είναι ο πόνος.

Όπως έχω σχολιάσει κάπου ένας Μάντης διαβλέπει τις τάσεις και ερμηνεύει το παρελθόν. Ένα Προφήτης δεν προβλέπει το μέλλον, αλλά επισημαίνει τις αλήθειες, οι οποίες τελικά ίσως το ορίσουν. Από την άλλη η ιστορία έχει την τάση να ακολουθεί τη χειρότερη εκδοχή της, αλλά και οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν με έναν χαρακτηριστικό τρόπο εκείνους, οι οποίοι τους οδηγούν στην καταστροφή παρά απαιτούν ένα καλύτερο μέλλον· ίσως γιατί το πρώτο δεν απαιτεί καμία προσπάθεια.

Ο COVID-19 αποτελεί μοναδική ευκαιρία.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #28 της 10-04-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)