Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Μύτη της Μπάρμπρα Στρέιζαντ (Barbra Streisand)

Διάβασα πως μία πολύ γνωστή Ελληνίδα influencer (τι ανόητος όρος αυτός) πραγματοποίησε επέμβαση για την αλλαγή του σχήματος της μύτης της ξοδεύοντας, όπως η ίδια αναφέρει € 9,000! Βέβαια ούτε λόγος δεν μου πέφτει τι κάνει ο καθένας ή η καθεμία με το πρόσωπο ή το σώμα του/της και πόσα χρήματα διαθέτει.

Το ζήτημα, το οποίο σχολιάζω αφορά τους ακολούθους της, οι οποίοι προφανώς –αφού την ακολουθούν- επηρεάζονται σε κάποιον βαθμό από τις επιλογές της, οι οποίες τονίζω και πάλι αφορούν μόνον την ίδια.

Προφανώς όμως ίσως κάτι τους διαφεύγει, το οποίο θα έπρεπε ενδεχομένως να τους προβληματίσει. Η σπουδαία τραγουδίστρια, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης Μπάρμπρα Στρέιζαντ έχει μία μύτη, καθόλου σύμφωνη με τα πρότυπα της influencer και των ακολούθων της: έχει μία… καμπούρα! Ούτε και η οδοντοστοιχία της παρεμπιπτόντως είναι και η καλύτερη!

Ωστόσο, όπως η ίδια περιγράφει στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο της, παρά τις πιέσεις τις οποίες δέχτηκε ποτέ δεν σκέφτηκε να προβεί σε κάποια επέμβαση, διότι θεώρησε πως η μύτη της και η οδοντοστοιχία της αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εαυτού της και δεν εκφράζουν ούτε το ταλέντο της ούτε τις ικανότητές της.

Το μόνο, το οποίο έκανε είναι πως άλλαξε το μικρό της όνομα και από Barbara το συνέτμησε σε Barbra (αυτό θα σας το αναλύσω πιθανόν σε διαφορετικό άρθρο, διότι η Barbra είναι Εβραία και υπάρχει ολόκληρη θεωρία περί αλλαγής ονόματος εδώ).

Επίσης εξηγεί πως επειδή ήταν/είναι δημόσιο πρόσωπο ΚΑΙ το “είναι” της κατά κάποιον τρόπο αποτελεί “δημόσια περιουσία”. Άρα αποφάσεις περί της… χρήσεως αυτού προσέχονται και αναλύονται από πάρα πολλούς ανθρώπους και προφανώς επηρεάζουν αναλόγως.

Ποιο θα ήταν λοιπόν το μήνυμα προς τους θαυμαστές της ή έστω το ευρύ κοινό της;

Άλλαξε τη μύτη σου για να αποκτήσεις ταλέντο και άλλες ουσιαστικές ικανότητες; Θα ήταν ένα εντελώς λάθος μήνυμα!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάποτε ένας γιατρός της είπε πως πιθανόν αυτή εκτροπή του διαφράγματος της μύτης να δημιουργεί την τόσο χαρακτηριστική και υπέροχη φωνή της! Εάν εξάλειφε την καμπούρα της μύτης, ίσως έχανε και τη μοναδικότητα της χροιάς της!

Πού είναι όμως το εκπληκτικό της υπόθεσης;

Πως ενώ η Barbra είναι παγκοσμίως διάσημη με τεράστια προσφορά στην Τέχνη και με κοινό ουσιαστικά δισεκατομμυρίων, (τουλάχιστον ο πληθυσμός συνδιαστικά Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά και Ευρωπαϊκών κρατών ανέρχεται σε 1,13 δισεκατομμύρια κατοίκους) στο… Instagram διαθέτει μόλις 1,7 εκ. ακολούθους. Αναλογικά 0,15 ακολούθους ανά 100.

Αντιθέτως η εν λόγω Ελληνίς σε ένα κράτος 10,5 εκ. κατοίκων διαθέτει… 1,2 εκ. ακολούθους και αναλογικά 11,5 ακολούθους ανά 100 κατοίκους!

Κατόπιν τούτου συνεχίστε να αναρωτιέστε για την Ελληνική Κοινωνία και την πορεία της κλπ.

Barbra άλλαξε αμέσως τη μύτη σου!!!

Στην φωτογραφία η Barbra Streisand το 1962. Source: Library of Congress., New York World-Telegram & Sun Collection.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)