Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Ζωή Στέλνει τους Εχθρούς για να σε Κάνει Καλύτερο

Αναλύσεις επί αναλύσεων. Σκέψεις και προθέσεις περί των κινήσεων του Προέδρου της Τουρκίας και του επιτελείου του. Τετελεσμένα γεγονότα και δηλώσεις από την Τουρκική πλευρά και αμυντική θέση από την Ελληνική. Αλήθεια; Αυτό είναι πραγματική εξωτερική πολιτική και τρόπος αντιμετώπισης των απειλών;

Δεν το συζητώ. Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Ένα από τα πράγματα, τα οποία ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις είναι τι κρύβεται στην καρδιά του γείτονά σου! Σύμφωνοι! Γνωρίζεις όμως τι κρύβεται στη δική σου καρδιά! Ο γείτων μπορεί να σκέπτεται οτιδήποτε θέλει. Να σε χαίρεται, να σε επιβουλεύεται , να σε μισεί. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι τι σκέφτεται αυτός αλλά τι κάνεις ΕΣΥ! Και η Ελλάδα δυστυχώς δεν το έχει κατανοήσει αυτό, ακόμα και μετά από τόσα, τα οποία έχει υποστεί και πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία αλλά η ίδια. Και πως η Ελληνική πλευρά έχει το επάνω χέρι σε ό,τι προκύψει.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μόνο μία: ισχυροποιείς τον εαυτό σου. Τίποτα λιγότερο. Και η ισχυροποίηση αφορά ξεκάθαρα όλους τους τομείς. Αρχικά τον κοινωνικό· τη νοοτροπία και τη θέση των ανθρώπων σου. Έπονται ο στρατιωτικός και οικονομικός. Και γνωρίζεις πως έχουμε δει στο παρελθόν νίκες των φαινομενικά αδυνάτων επί πανίσχυρων αντιπάλων. Αλλά ο ουσιαστικός παράγοντας ήταν η θέληση και ικανότητα για αυτόν τον αγώνα.

Σίγουρα δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση αυτή. Αλλά είναι ένα αναπόφευκτο δεδομένο στο οποίο οφείλεις –και πρέπει- να λάβεις θέση. Άλλωστε είσαι εντελώς χαμένος. Η Ελλάς παίζει με έννοιες διεθνούς δικαίου, το οποίο φαντάζει κωμικό εμπρός στην λογική της Τουρκίας.

Στο Αϊκίντο, τη σπουδαία αυτή πολεμική τέχνη η δύναμις της επίθεσης του αντιπάλου σου αντανακλάται και επιστρέφει επάνω του. Όσο περισσότερο ορμητικός είναι ο επιτιθέμενος, άλλο τόσο ισχυρή είναι και η ανάδραση. Δεν αμύνεσαι ακριβώς, αλλά μεταμορφώνεσαι σε καθρέφτη.

Τους εχθρούς σου η ζωή στους στέλνει για να σε κάνει καλύτερο και όχι να σε κάνει φοβισμένο. Και η Ελλάς την απειλή της Τουρκίας θα πρέπει να την μετατρέψει σε ώθηση ανάπτυξής της και όχι ως άλλη μία δικαιολογία φοβίας και συρρίκνωσης του όποιου πνεύματος της έχει απομείνει.

Και ΚΥΡΙΩΣ να ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.

http://www.pelop.gr/?page=article&docid=552905&srv=28