Άλλη μία ταινία της Teucris Films και της CdrivaProdActions, η οποία ξεκινά τη διεθνή της καριέρα συνδυάζοντας ένα ιστορικό γεγονός με φιλοσοφικές, ίσως και μεταφυσικές αναζητήσεις. Η τραγική Αυτοκράτειρα Σίσσυ (Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας) επισκέφθηκε την ιστορική οινοποιία της Achaia Clauss την 9η Οκτωβρίου του 1886 και μάλιστα εμπνεόμενη από την αρχιτεκτονική των κτιρίων της συμπεριέλαβε στοιχεία στη διακόσμηση του Αχιλλείου της Κέρκυρας, το οποίο κατασκευάστηκε λίγο αργότερα, το 1890. Οι παρατηρητικοί θα τα προσέξουν στην ταινία, εάν βεβαίως έχουν επισκεφθεί και το Αχίλλειο.
Η Αυτοκράτειρα Σίσσυ και η ζωή της, από μόνη της αποτελεί έναν πλούτο, έναν θησαυρό προκλήσεων για κάθε μελετητή, ιστορικό και σκηνοθέτη. Ανεπανάληπτη έμεινε η ερμηνεία της Ρόμυ Σνάιντερ στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία!
Τι την διαφοροποιεί όμως από όλες τις υπόλοιπες γυναίκες του κόσμου; Μήπως και άπειρες ακόμα γυναίκες δε βίωσαν εξ΄ ίσου τραγικά γεγονότα στη ζωή τους και χωρίς αμφιβολία μακράν χειρότερα; Το μόνο είναι πως ήταν… Αυτοκράτειρα! Και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες της εποχής της.
Αλλά…
Υπάρχει αυτό το επικίνδυνο “αλλά”, το οποίο αγνοεί τίτλους, δύναμη, εξουσία και ομορφιά. Και ακριβώς αυτό εξερευνούμε σε αυτήν την ταινία. Μέσα σε 17 περίπου λεπτά θα εισχωρήσουμε στον μυστηριώδη κόσμο του “αλλά”.
H Αγγελική Δρίλλη με το Σοφάκι της με μία χορευτική ερμηνεία υπό τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής του Σωκράτη Παπαδόπουλου περιπλανώνται στους πραγματικούς χώρους της Achaia Clauss και μας οδηγούν στο να ανακαλύψουμε τα τρία μυστικά “δώρα” της ζωής.
Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα. Εμείς αρκούμαστε όμως (για την ώρα) σε αυτά.
Και πλέον η κατά κάποιον τρόπο “αυτονόητη” επιλογή κάπου στην Ινδία. Δεν θα σας κουράσω με λεπτομέρειες αφού έχω συνειδητοποιήσει πως αυτό το κινηματογραφικό στυλ και η θεματολογία μου έχει ιδιαίτερη απήχηση εκεί (και κάπου αλλού ακόμα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ασίας, αλλά αυτό θα σας το αποκαλύψω λίγο αργότερα).
Δείτε και το Trailer της ταινίας για μία πρώτη γεύση.
Και μία σκόπιμη λεπτομέρεια. Η 21η Οκτωβρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο αντιστοιχεί στην 8η Οκτωβρίου του 1886. 138 έτη παρά μία ημέρα (την 9η δηλαδή) η Σίσσυ ήταν ΕΚΕΙ. Την περιμένουμε και την προσκαλούμε νοερά, ώστε με την άφιξή της να ακούσει από το επέκεινα αυτά, τα οποία τότε δεν εγνώριζε!