Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Επενδύοντας στον Επερχόμενο Χειμώνα (2022-23)

(Με Χιούμορ)

Συνεχώς λέγουν πως ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ σκληρός (από οικονομικής απόψεως). Ας το πιστέψουμε, διότι συνήθως όταν πρόκειται για κάτι προς το χειρότερο οι προβλέψεις περιέργως επαληθεύονται. Αλλά το παρακάμπτω.

Ωραία θα είναι σκληρός. Πού λοιπόν αξίζει να επενδύσετε, τα όποια διαθέσιμά σας;

Ξεκινώ από εκεί, όπου ΔΕΝ πρέπει να επενδύσετε:

Α. Στα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος
Δεν θα χρειαστεί. Με τις τιμές της βενζίνης στα ύψη θα περπατάτε συνεχώς για να πάτε οπουδήποτε. Ως εκ τούτου θα χάνετε… βάρος! Συνεπικουρουμένου και του αυξημένου κόστους των τροφίμων προετοιμαστείτε για δραστική απώλεια.

Β. Στις Μεταφορές με Μηχανοκίνητα Μέσα…  αλλά
Ξεχάστε τα κάθε είδους βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα ή ηλεκτροκίνητα. Από όπου κι αν το πιάσετε χάσατε. Σε λίγο όμως θα εμφανισθούν νέα μοντέλα στην αγορά. Γαϊδουράκι 1.6  GTi, (το 1.6 αφορά το μέγεθος… τέλος πάντων ένα μέγεθος στο συμπαθέστατο ζώο). Τα γαϊδούρια θα αντικαταστήσουν τα SUV και έχουν και μόνιμη τετρακίνητη.

Ο φοράδες σπορ και γρήγορες θα είναι ακριβότερες. Forada 4.0 με διπλό turbo για γρήγορα μονοπάτια!

Τέλος τα μουλάρια θα είναι τα diesel, ασταμάτητα και χωρίς υψηλή κατανάλωση σανού.

Οι ζωοτροφές (θα αντικαταστήσουν τα βενζινάδικα και τους σταθμούς φόρτισης) και τα χάνια στα ορεινά μονοπάτια θα ανθίσουν και πάλι! Επίσης όσοι κατασκευάζουν σαμάρια θα δουν τις δουλειές τους να εκτοξεύονται. Για τους πεταλωτήδες δεν είμαι σίγουρος, διότι θεωρείται κακοποιητική συμπεριφορά στο ζώο (και κατά τη γνώμη μου είναι). Οπότε μην το διακινδυνεύσετε και αρχίσετε την καριέρα σας με πρόστιμα.

Και αφού αναφέρθηκα στους νέους επενδυτικούς τομείς ας συνεχίσουμε εκεί, όπου πρέπει να επενδύσετε:

Γ. Σε οτιδήποτε παράγει Μαλλί.
Από τα δικά σας έως των προβάτων. Θα χρειαστούν πολλές κουβέρτες για το χειμώνα. Λαμπρός τομέας. Προσέξτε καλά όμως, διότι ο ανταγωνισμός ελλοχεύει. Μην πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι!

Δ. Σε Κηροπλαστεία!
Με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα κάπως θα πρέπει να βλέπετε τα βράδια. Αλλά χρειάζονται και σπίρτα! Οι έχοντες σπιρτόκουτα θα πλουτίσουν. Τα κηροπλαστεία σίγουρα αποτελούν τα επενδυτικά blue chips του μέλλοντος. Όσο μεγαλύτερη διάρκεια τόσο το καλύτερο, άρα και στον ερευνητικό τομέα θα έχουμε εξελίξεις.

Νέες σχολές, όπως Κηροπλάστης Μηχανικός (κατά το Χημικός ή Πολιτικός Μηχανικός) θα ιδρυθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ε. Σε Έντυπο Υλικό, κυρίως Βιβλία και Εφημερίδες.
Δεν χρειάζεται να διαβάζετε. Τα βιβλία αποτελούν άριστη καύσιμη ύλη για παροχή θέρμανσης. Σκεφτείτε έναν Βίκτωρα Ουγκώ τι φλόγα θα αναπτύσσει αλλά κυρίως τα ερωτικά δράματα με τις… φλογερές ιστορίες έρωτα και πάθους θα είναι τα καλύτερα. Τα Άρλεκιν ασυναγώνιστα (θα ζεσταίνεστε και ταυτοχρόνως θα… ξεχνιέστε)!

Οι εφημερίδες θα αυξήσουν σε απίστευτο βαθμό την κυκλοφορία τους. Και δεν θα χρειάζεται να γράφουν τίποτα. Το λευκό χαρτί θα είναι αρκετό, αρκεί να καίγεται. Πολλά μυαλά έχουν κάψει ήρθε η ώρα τους να καούν και αυτές και για καλό σκοπό. Πάντως και οι ρέγκες με χαρτί εφημερίδας ψήνονταν καλύτερα.

Μην ξεχνάτε πως Γερμανικοί τηλεφωνικοί κατάλογοι του 1930-40 είναι σπανιότατοι και πανάκριβοι. Όλοι σχεδόν κάηκαν μετά τον πόλεμο για να θερμάνουν τους επιζώντες. Για βιβλία δεν το συζητώ, είχαν προλάβει οι ναζί και τα έκαψαν νωρίτερα, ως πανηλίθιοι. Όσα δε εκδόθηκαν επί ναζιστικού καθεστώτος δεν… καίγονταν, διότι ούτε η φωτιά δεν ήθελε να τα αγγίξει. Μιά αποτυχία σε όλα ήταν.

ΣΤ. Σε Μέλισσες!
Για τον προφανή λόγο παραγωγής μελιού και κεριού.

Ζ. Σε Ποδήλατα Γυμναστικής
Προηγουμένως ανέφερα πως δεν θα χρειάζεται να γυμνάζεστε. Η ίδια η ζωή θα σας εκγυμνάσει. Αλλά εδώ αναφέρομαι σε ποδήλατα συνδεδεμένα με γεννήτρια για να φορτίζετε το κινητό σας, τον ηλ. υπολογιστή σας και ό,τι άλλο απαιτείται.

Το τελευταίο θα οδηγήσει σε μία νέα επαγγελματική κατηγορία, εκείνων, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται για να κάνουν ποδήλατο (και να λειτουργεί η γεννήτρια) για εσάς. Θα έχετε και παρέα. Προβλέπω και επιδότηση για fast footpass (πάσο για γρήγορα πόδια), αφού fast food δεν σας πολυβλέπω να μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Σκεφτείτε τα ενεργοβόρα εργοστάσια τι στρατιές ποδηλατών θα απασχολούν!

Η. Σε Δυνατές Φωνές
 Όσες και όσοι έχουν δυνατές φωνές θα χρησιμοποιούνται για να δημιουργούν ήχους αεροπλάνων, ελικοπτέρων, τανκς και πλοίων. Θα εργάζονται βέβαια στην παραμεθόρια περιοχή και θα εξομοιώνουν τους παραπάνω ήχους, ώστε να ακούν οι γείτονες και να τρομάζουν. Επειδή βεβαίως ανάλογα θα ισχύουν και στην απέναντι όχθη θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός.

Παραβιάσεις θα νοούνται οι παραφωνίες των συνθέσεων. Οι μουσικοί φυσικά θα βιώσουν μεγάλες δόξες. Αρχηγός θα είναι ο μαέστρος της μπάντας!

Θ. Οι Κατασκευαστές Κουπιών
Τα πλοία θα πρέπει να κινηθούν. Θα ανοίξουν τρύπες για κουπιά. Οι κωπηλάτες θα ακριβοπληρώνονται, ενώ οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν ναύλο, εάν τραβούν κουπί!

Αυτά τα ολίγα σκέφτηκα για την ώρα.

Όσο για την Τέχνη μην αμφιβάλλετε καθόλου. Όταν φαίνονται όλα μαύρα, το να αναδείξεις ένα… γαϊδουράγκαθο πάντα θα αποδίδει… Θα έχεις γύρω σου ανθρώπους με την άκρη της ελπίδας, έτοιμους να αγκαλιάσουν το φως μιας ηλιαχτίδας, (όπως τόσο εκφραστικά οι στίχοι της Βεατρίκης Δαλαμάγκα μας απογειώνουν)…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)