Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Επενδυτικό Test Drive Κάτω Ολύμπου

Βέβαια αν και το να χρησιμοποιεί κάποιος «απαγορευμένες» λέξεις στην Ελλάδα, όπως την λέξη «επένδυση» επισείει την ποινή της φυλάκισης θα το τολμήσω.

Και όπως πάμπολλες φορές σας έχω γράψει η Teucris_net είναι μία επιγραμμική επενδυτική «εφημερίδα» στην οποία διαβάζεις το… μέλλον. Διότι οπουδήποτε αλλού όταν έχεις διαβάσει την είδηση αυτή είναι ήδη παρελθόν!

Μία εντελώς άγνωστη επενδυτικά περιοχή στην Ελλάδα είναι η περιοχή του Κάτω Ολύμπου. Δεν αναφέρομαι φυσικά στους ντόπιους, αλλά και εδώ έχω επιφυλάξεις κατά πόσον την θεωρούν επενδυτικό στόχο.

Ωστόσο το μόνο της πρόβλημα είναι πως δεν βλέπει κάποιος το Αιγαίο (θάλασσα). Τούτο διότι είναι «πίσω» από την ασύνειδη εικόνα, την οποία έχει κανείς για τον Όλυμπο, η οποία είναι από τις ακτές της Πιερίας και το Λιτόχωρο. Για αυτές τις περιοχές έχω γράψει εκτεταμένα άρθρα. Για τον Κάτω Όλυμπο όμως ποτέ. Η περιοχή ανήκει στον  νομό Λάρισας δηλαδή είναι στην Θεσσαλία και αυτό επίσης αντίκειται στην κοινή γνώση πως ο Όλυμπος είναι βουνό της Μακεδονίας,

Δύο είναι τα κύρια χωριά της  περιοχής. Η Καρυά και η Καλλιπεύκη. Το πρώτο χαμηλότερα το δεύτερο πιο ψηλά. Και παρ’ όλο που είναι δύο ορεινά χωριά, μέσα σε 30 περίπου λεπτά το καλοκαίρι έχεις επισκεφθεί τις ακτές της Πιερίας (Πλαταμώνα).

Τα χωριά δεν είναι όμορφα, διότι είναι στην ουσία κτηνοτροφικοί οικισμοί, ως εκ τούτου κυκλοφορούν πολλές αγελάδες στον δρόμο, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ότι μπορούν να βελτιωθούν. Η Καλλιπεύκη είναι πιο γραφική.

Ποια η μελλοντική πιθανή επενδυτική προοπτική;

Στην περιοχή υπήρχε στο παρελθόν μία λίμνη, η λίμνη των Θεών του Ολύμπου, με το όνομα Ασκουρίδα ή Νεζερού ή Οζερός σε υψόμετρο 1050 μέτρων και με έκταση 5,500 στρεμμάτων και στο ομώνυμο οροπέδιο της Καλλιπεύκης. Αυτή αποξηράνθηκε το 1911, αλλά η πιθανότητα αναβίωσής της είναι αρκετά μεγάλη.

Σκεφτείτε λοιπόν μία περιοχή στον Όλυμπο, μέσα στα δάση και τα χιόνια, με μία λίμνη δίπλα της και την Ελληνική θάλασσα του Αιγαίου μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν γράφω περισσότερα, δείτε τις φωτογραφίες και κάνετε!

Πλεονεκτήματα

Όλυμπος!
Περιοχή υψηλού κάλους.
Σπουδαίο φαγητό και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αξιοποίηση ολόκληρο τον χρόνο και χειμώνα και καλοκαίρι.
Σε 30 λεπτά στο Αιγαίο, σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας.
Πολύ εύκολη πρόσβαση και από πολλά σημεία.
Πολύ φθηνή αφορά ακινήτων.

Μειονεκτήματα

Μόνο ένα: δεν διαθέτει θέα προς την θάλασσα.

Πιθανό Bonus

Μελλοντική αναβίωση της αποξηραμένης λίμνης των Θεών. Ελβετία τρέμε!

Σημ. Η σειρά Test Drive ακινήτων της Teucris_net αποτελεί μία ειδική προσέγγιση όσον αφορά τα ακίνητα υπό το πρίσμα των αυτοκινήτων.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)