Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Επενδυτικές Προτάσεις της Teucris

(Ειδικά για τον Αύγουστο του 2020)

Σε ένα κόσμο, ο οποίος αλλάζει τι κάνεις;

Α. Κλαις τη μοίρα σου

Β. Μεταβάλλεσαι και εσύ.

Το πρώτο είναι πολύ εύκολο, διότι απλούστατα δεν κάμνεις τίποτα. Περιμένεις τις εξελίξεις στις οποίες δεν έχεις καμία επιρροή. Οι εξελίξεις όμως δεν είναι κάτι εξωγενές. Είναι συνισταμένη των όσων όλοι κάνουμε. Γι΄ αυτό λοιπόν πάψε να κλαις τη μοίρα σου και πέρασε στο Β να διαμορφώσεις έστω σε μικρό βαθμό (κανείς δε γνωρίζει τι σημαίνει… “μικρός βαθμός”) τις συν θήκες.

Στο δεύτερο τώρα, οι μεταβολές προκύπτουν με δράσεις. Πρέπει να ασκήσεις κάποια δύναμη, ώστε να αλλάξεις την πορεία των γεγονότων. Προσωπικά ασκώ δυνάμεις αν και καμιά φορά είναι μάλλον ισχυρότερες απ΄ ότι θα ΄πρεπε και μου “επιστρέφουν” κάπως… απότομα στο κεφάλι μου και με μεγαλύτερη ένταση, αλλά και αυτό είναι κομμάτι της ζωής. Ας το δεχτούμε.

Για να δούμε τις επιλογές και προτάσεις μου (δεν προτείνω ποτέ κάτι, το οποίο δεν επιλέγω για εμένα), οι οποίες εστιάζουν σε δύο τομείς, τους οποίους κατέχω σε έναν βαθμό (θεωρώ δηλαδή) και έχω επιλέξει να εστιάσω. Ο ένας είναι ο τομέας της ψυχαγωγίας (entertainment) και ο άλλος ο τομέας επενδύσεων στο χώρο των ακινήτων. Έχουμε λοιπόν:

Ο Τομέας της Ψυχαγωγίας

Θεωρώ πως με ένα ποσό της τάξεως των 46,000 ευρώ μπορεί να επιτύχει κάποιος πολύ μεγάλες αποδόσεις. Η νέα εποχή, η οποία ανατέλλει δεν ευνοεί τόσο το κυνήγι αυτοκινήτων στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Είναι εποχή, όπου περισσότερο υπάρχει ανάγκη λύσεων – προτάσεων σε ουσιώδη ζητήματα της ζωής. Όχι σκουπίδια φαντεζί. Λύσεις ουσίας. Και έχω εκτιμήσει –και επενδύω- στον τομέα αυτόν, διότι εκτός των άλλων μπορώ να ελέγχω πλήρως ολόκληρη την διαδικασία με τις δικές μου δυνάμεις.

Υπάρχουν δύο θέσεις συν… μία:

Α. Για μία τηλεοπτική σειρά 12,6 επεισοδίων (Α κύκλος)· το 0,6 μη με ερωτήσετε τι σημαίνει.

Β. Για μία μεγάλου μήκους ταινία 71 λεπτών.

Στα προηγούμενα το βάθος περιεχομένου και νοήματος είναι το στοιχείο “κλειδί”. Ξεχάστε τα υπόλοιπα.

Και η… συν μία:

Γ. Ένα εννοιολογικό ντοκιμαντέρ για την Πάτρα, όπου η ιδέα του είναι πως, όποια/ος το παρακολουθήσει θα θέλει να έλθει αμέσως εδώ (είτε για καλό είτε όμως και για… κακό). Δε θα αγνοήσω τις δύο όψεις της πραγματικής ζωής.

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Ούτως ή άλλως είναι μέσα στη διαδικασία των δραστηριοτήτων μου και δεν θα αλλάξουν. Η ισχύς των προτάσεων είναι μέχρι να κλείσουν και όχι αργότερα από τη λήξη του έτους (τυπικό αυτό, αλλά οι προθεσμίες κανέναν δεν έβλαψαν ποτέ).

Ο Τομέας των Επενδύσεων σε Ακίνητα

Εδώ η πρότασή μου είναι πιο ακριβή. Εκτιμώ πως με ένα ποσό της τάξεως των 460,000 ευρώ (έτυχε να είναι το δεκαπλάσιο του προηγουμένου) επίσης μπορεί να επιτευχθούν μεγάλες αποδόσεις. Επιλέγω Κορινθία αβίαστα και Κορινθιακό κόλπο. Το brand name “(The) Corinthians” είναι ένα από τα ισχυρότερα παγκοσμίως. Πέραν των προηγουμένων πάντως, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο θεωρώ πως το πλέον εμπορικό και κερδοφόρο ακίνητο των επομένων λίγων ετών θα είναι το αυτόνομο διαμέρισμα αξίας (εννοώ τιμής πώλησης) 400,000 ευρώ και 120-150 τ.μ. με θέα πάντα τον Κορινθιακό.

Δε θα συνιστούσα ωστόσο την κατασκευή πριν την προώθηση του (πολύ σημαντικό πλέον αυτό) και αφού έχει εξασφαλιστεί το οικόπεδο και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός (μαζί και η οικοδομική άδεια). Όπως προηγουμένως το κυνήγι των αυτοκινήτων, το αντίστοιχο στα ακίνητα θα είναι πλέον το επώνυμο και distinctive  (να χρησιμοποιήσω μία… prestigious λέξη). Μη με ερωτήσετε γιατί εκτιμώ τα προηγούμενα. Άποψή μου απορρέουσα από την προσωπική μου αντίληψη και διαδρομή στο χώρο.

Επίσης και εδώ εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Θα μπορώ να ασχοληθώ για ένα μόνο έργο αυτής της μορφής και μόνο στην Κορινθία (για να μου αρέσει και να το πιστεύω)· και δεν έχει να κάνει με πέτρινο εδώ. Γυμνό οπλισμένο σκυρόδεμα (beton) το υλικό.

Ευελπιστώ να σας προκάλεσα το ενδιαφέρον, ώστε ο ιδιαίτερο Αύγουστος του 2020 να μην αποτελέσει για εσάς έναν  μήνα απλών “διακοπών”. Διακοπών όμως ναι, αλλά ενισχυμένων. Από την προηγούμενη κατάσταση σε μία επόμενη, άκρως ενδιαφέρουσα και προκλητική.

Σημ. Ουσιαστικά σας παρουσίασα και το περίγραμμα των κινήσεων μου. Ποτέ μου δεν εννόησα γιατί πρέπει να κρύβουμε αυτό, το οποίο πιστεύουμε. Καμία ιδέα εξ΄ άλλου δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενό της. Οι άνθρωποι είναι.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)