Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Είναι το Νέο ’48;

Το 1948 στην κατοχική (από τους συμμάχους) ακόμα Γερμανία μια Κυριακή του Ιουνίου του 1948, άλλαξε αιφνιδιαστικά το νόμισμα. Από το παλαιό Reicsmark στο γνωστό Deutsche Mark. Η αναλογία ήταν 10 προς 1 (1 Deutsche Mark = 10 Reichsmark). Δόθηκαν από 60 νέα μάρκα σε κάθε άτομο του Γερμανικού πληθυσμού ενώ καταθέσεις και δάνεια (δημοσίου και ιδιωτών) διαγράφτηκαν εκ των πραγμάτων κατά 90%.  Υπήρξαν και άλλες τροποποιήσεις και δεν ήταν αναίμακτη (εννοώ χωρίς δυσκολίες) αυτή η μεταρρύθμιση.

Ωστόσο μετέτρεψε την κατοχική και κατεστραμμένη οικονομία της Γερμανίας και της τότε μαύρης αγοράς, όπου νόμισμα ήταν τα… Αμερικάνικα τσιγάρα, σε αυτή την οποίαν ονομάζουμε οικονομικό θαύμα.

Συνετέλεσαν βεβαίως και οι Gastarbeiters (οι ξένοι μετανάστες από άλλες χώρες τις οποίες κατέστρεψε πλήρως η ναζιστική Γερμανία, όπως ήταν και η Ελλάδα), το γεγονός πως είχε κατακλέψει τον πλούτο της Ευρώπης, καθώς και τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια του Σχεδίου Μάρσαλ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για ζωτικές επενδύσεις υποδομής· αυτό για να γράφουμε ολόκληρη την αλήθεια.

Δεν παύει όμως αυτό να ήταν ένα ολικό Reset (επαναφορά – επανεκκίνηση) της Γερμανικής οικονομίας, με τους αστερίσκους παραπάνω.

Εάν λοιπόν αυτή “κρίση” του κορωνοϊού, δεν οδηγήσει σε ένα reset, τότε η ανθρωπότητα θα το πληρώσει τριπλά. Διότι παντού οι καταστάσεις είχαν ξεφύγει. Πίεση, πίεση, πίεση, συνεχώς μία ζωή προσομοίωσης με δουλεία, όπου ο σκλάβος ακόμα και την μία ημέρα ελευθερίας του της εβδομάδας μετά την ανακάλυψη του κινητού τηλεφώνου δεν μπορούσε να διαθέσει. Και το σύστημα του Φαραώ χρειάζεται σκλάβους, οι οποίοι πρέπει να ξεθεώνονται και να εξαρτώνται από ένα ξεροκόμματο και ποτέ να μην έχουν ελεύθερο χρόνο να σκεφτούν.

Η πανδημία αυτή μας δίνει όλους αυτή τη δυνατότητα αναθεώρησης της ζωής μας. Και η προτροπή να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι μία τεράστια και ύπουλη παγίδα. Η ανθρωπότητα απαιτεί μία επανεκκίνηση (ένα reset). Και είναι και ιδιαιτέρως επιεικής, διότι έστειλε έναν ιό και όχι έναν αιμοσταγή δικτάτορα (έως τώρα). Επέλεξε, έστω έναν θάνατο σε ένα νοσοκομείο και όχι σε ένα πεδίο μάχης ή ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως.

Και τώρα μπορούμε να σκεφτούμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ένα λαμπρότερο μέλλον! Εάν απορρίψουμε αυτήν την επίπονη και δυστυχώς θανατηφόρα “ευκαιρία”, τότε κυριολεκτικά μαύρες νύχτες μας περιμένουν.

Ο κορωνοϊός έθεσε τους όρους του.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #20 της 26-03-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)