Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Διακοπές & Αποτυχία

Οι διακοπές όπως και η αποτυχία έχουν ένα πολύ σπουδαίο κοινό χαρακτηριστικό: αποτελούν εντελώς προσωπική υπόθεση. Ορίζεις το είδος των διακοπών, όπως ορίζεις και την έννοια της αποτυχίας.

Οι διακοπές όπως και η αποτυχία δεν μπορούν να ομαδοποιηθούν ή να τεθούν σε πρότυπα. Τι σημαίνει “διακοπές” και τι σημαίνει “αποτυχία”; Το ερώτημα, το οποίο πρέπει να απαντηθεί είναι διακοπές από τι και αποτυχία σε τι; Διότι εάν σου αρέσει αυτό, το οποίο κάνεις το να το διακόψεις δεν θα σε ξεκουράσει ούτε θα σε ευχαριστήσει περισσότερο. Από την άλλη πλευρά η αποτυχία σε τι αφορά; Απέτυχες πού και πόσο αναστρέψιμο είναι αυτό;

Αφού λοιπόν αποτελούν προσωπική υπόθεση καμία απάντηση δεν μπορεί να δοθεί συνολικά. Για εμένα διακοπές είναι η ησυχία και η συγκέντρωση και έχοντας την τύχη να κατοικώ σε μία παραθαλάσσια πόλη, η αγαπημένη θάλασσα είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, ώστε να μην μου λείπει.  Όσον αφορά την αποτυχία, όπου η εμπειρία μου είναι μακράν ανώτερη εξαρτάται από τη διάθεση με την οποίαν την προσεγγίζω. Είναι φορές κατά τις οποίες νοιώθω πως κατάφερα το ακατόρθωτο και απέτυχα σε όλα και παντού (ίσως και να ισχύει με τη δική μου οπτική γωνία). Άλλες φορές όμως θεωρώ ασήμαντα εκείνα, τα οποία φαίνονται σπουδαία, ειδικά όταν τα συγκρίνω με πραγματικές καταστάσεις, οι οποίες υπερβαίνουν κάθε μέτρο· και τότε αποσύρομαι διακριτικά από αυτό το είδος των σκέψεων και σιωπώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα προηγούμενα ΔΕΝ έχω μετακινηθεί καθόλου από τις συνήθειες μου ή ούτε μέτρο από τον τόπο κατοικίας μου και προσπαθώ να μετακινηθώ από τις όποιες θεωρώ αποτυχίες μου. Παρ΄ όλα αυτά με την ευκαιρία μίας ακόμα εμβάπτισης στα κύματα του Πατραϊκού κόλπου η θέα με την Γέφυρα δεν με αφήνει καθόλου αδιάφορο. Και μία φωτογραφία επ΄ αυτού ελπίζω να σας πείσει.

Αφουγκραστείτε τον εαυτόν σας και ελεύθεροι επιλέξτε αυτό, το οποίο εσείς προσωπικά επιθυμείτε. Και εάν δεν είναι δυνατόν το τελευταίο μην πτοείσθε. Η ζωή έχει πολλά να σας δώσει, ΕΑΝ την εμπιστευθείτε.