Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Δηλητηριώδη Πολιτικά και Κοινωνικά Σχόλια (02 Μαΐου 2019)

Η “Αγάπη” για τη Βενεζουέλα

Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία (και ελαφρώς αηδία) η δήλωση του “επαναστατικού” (χα) κυβερνητικού κόμματος της Ελλάδας υποστήριξης στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας με την χαρακτηριστική έκφραση:

“Νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση”.

Υπενθυμίζω πως και το ναζιστικό πανάθλιο κόμμα κυβέρνησε την Γερμανία με μία “νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση”. Ταυτοχρόνως διέπραττε κάθε είδους φρικαλεότητες εναντίον Εβραίων, κομμουνιστών, ομοφυλοφίλων, καλλιτεχνών και οποιοδήποτε μη αποδεκτού από την Αρία νοοτροπία του. Αυτή λοιπόν η “νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση” έπρεπε να αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα διαπράττοντας τα αισχρότερα των εγκλημάτων για να επανέλθει στη θέση της, δηλαδή στον τάφο.

Για την αντίστοιχη όμως “μη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση” της Συρίας, σιγήν ιχθύος.

Η Δωροδοκούμενη Κοινωνία

Η Ελληνική κοινωνία αποκτά πλέον ξεκάθαρα χαρακτηριστικά μιας δωροδοκούμενης κοινωνίας. Επιδόματα, παροχές και νοοτροπία φτώχειας και συντήρησης της. Ακόμα και μορφές τύπου βραχυχρόνιας ενοικίασης ανήκουν σε αυτήν τη κατηγορία. Διότι δεν αποτελούν παραγωγικές δραστηριότητες παρά μόνον έναν τρόπο βελτίωσης εισοδήματος, αλλά χωρίς κάποια προοπτική και επιπλέον τα αποτελέσματά τους στρέφονται εναντίον του συνόλου. Το έχω αναλύσει στο παρελθόν.

Η Φρενίτις των Τριημέρων

Ας μην χαρακτηριστώ καλόγηρος, αλλά αυτή η φρενίτιδα “κατανάλωσης” του χρόνου (και όχι αξιοποίησης) δεν μου θυμίζει υγιείς καταστάσεις. Θεμιτή η ξεκούραση, θεμιτή η επίσκεψη στο χωριό και τις ρίζες αλλά δημιουργικές δραστηριότητες δεν βλέπω καθόλου. Και εάν τόσο πολύ είναι αναγκαία αυτά τα τριήμερα για αποδράσεις, τι συμβαίνει τον υπόλοιπο χρόνο; Δεν ζεις για 350 ημέρες για να ζήσεις τις 15; Όχι καλό σύμπτωμα αυτό, όπως και τα προηγούμενα.

Σε Ποια Χώρα Ζω;

Ακούγοντας -και δεν είναι η πρώτη φορά- τα τραγούδια από οικογενειακά γλέντια λόγω των εορτών αναρωτιέμαι εάν ζω στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα της Ανατολής. Αμανέδες, τους οποίους ούτε στο Κάιρο δεν άκουγα και εκεί ήσαν τουλάχιστον αυθεντικοί. Έχω κατακρίνει σφόδρα την συμφωνία για τα Σκόπια και τον όρο Μακεδονία, αλλά κρίνοντας από τους αμανέδες και η Ελλάδα θα πρέπει να μετονομαστεί σε νέα Αραβία. Οι ρίζες του Οθωμανικού οπισθοδρομισμού αξερίζωτες.