Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

“Γιατί έτσι μου αρέσει”

Ουκ ολίγες φορές έχω ακούσει αυτήν τη φράση: “έτσι μου αρέσει” και περιστασιακά με μία επίφαση ευγένειας προστίθεται και το “γιατί”.

Συνήθως λέγεται ως μία συμπαγής έκφραση γνώμης, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και επιπλέον (υποτίθεται) δηλώνει και μία ισχυρή αυτοπεποίθηση. Και (υποτίθεται) πως στον –ίσως- άναυδο συνομιλητή θα αναβλύσουν συναισθήματα θαυμασμού για την/τον “έτσι μου αρέσει”.

Στην πραγματικότητα όμως η/ο “έτσι μου αρέσει (εμένα)” -το εμπλούτισα τώρα και με το “εμένα”- τι μας δηλώνει; Πως δεν έχει απολύτως κανένα επιχείρημα! Είναι η έσχατη άμυνα του αγράμματου και του απαίδευτου σερβιρισμένο με πλούσιο γαρνίρισμα εγωισμού!

Και φυσικά, εάν δεν συμφωνείτε με τα προηγούμενα δεν με απασχολεί καθόλου “γιατί έτσι μου αρέσει (εμένα)”!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)