Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Γαβ η Γάτα!

Είσαι εδώ και ημέρες κλεισμένος στο σπίτι σου. Θα ήθελες τόσο πολύ να περπατήσεις στην πλατεία. Την κοιτάζεις όμως μέσα από το τζάμι του παραθύρου σου. Και ξαφνικά μια γατούλα, έρχεται στο πρεβάζι, κοντοστέκεται και σου νιαουρίζει, ενώ με το ποδαράκι της σου χτυπά το τζάμι. Αααα! Τι ωραία! Χαίρεσαι τόσο πολύ, αφού σε θυμήθηκε ένα πλάσμα στη μοναξιά σου.

Ανοίγεις το τζάμι για να τη χαϊδέψεις και να της δώσεις κάτι για φαγητό. Προφανώς γι΄ αυτό σε επισκέφθηκε, αλλά τι σημασία έχει;

Μόλις ανοίγεις το παράθυρο ακούς το γείτονα σου από το απέναντι μπαλκόνι:

“Μηηηηηηηηηη, πρόσεξε! Είναι σκύλος μεταμφιεσμένος σε γάτα και ήλθε να σε κατασπαράξει!”

“Όχι!”, ακούγεται από το παραδίπλα μπαλκόνι. Είναι ο άλλος σου γείτονας, ο οποίος σου φωνάζει: “Τη γάτα αυτή την έστειλαν οι Κινέζοι και έχει έναν πομπό μέσα της να σε κατασκοπεύει!”…

Πριν προλάβεις φωνάζει με ουρλιαχτά η γειτόνισσα του ισογείου της παραδίπλα διώροφης μονοκατοικίας:

“Πιάσ’ την! Άμα τη μαγειρέψεις και πιείς το ζουμί της δε σε πιάνει ο κορωνοϊός!”

Αυτό σου κάνει κλικ! Βουτάς να την αρπάξεις, η γάτα τρομάζει και πετάγεται στο δίπλα παράθυρο κι εσύ προτού το καταλάβεις είσαι στο κενό πέφτοντας από τον τέταρτο. Πριν σκάσεις όμως στην άσφαλτο προλαβαίνεις και σκέφτεσαι:

“Μα ο γείτονας απέναντι πίστευε πάντα ότι ήταν από τον πλανήτη Άρη! Ο άλλος πάλι κυκλοφορούσε με ομπρέλα καλοκαιριάτικα μην τον πιάνουν οι σταγόνες, γιατί νόμιζε πως τον ψεκάζουν. Η δε γειτόνισσα συνεχώς κυκλοφορούσε με μαντζούνια και φυλακτά, έτοιμη να διώξει κακά πνεύματα!”

“Μα τι έκανα ο ηλίθιος; Τι μ’ έπιασε και τους άκουσα και τώρα εγώ θα βρεθώ στον άλλο Κόσμο ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να λένε τα δικά τους μια ζωή!” Αλλά ένα μέτρο πριν το οδόστρωμα… ξυπνάς! Ευτυχώς! Ήταν μόνο ένα κακό όνειρο!

Πηγαίνεις ν’ ανοίξεις το παράθυρο να πάρεις λίγο αέρα και να συνέλθεις. Κι εκεί να’ σου η γατούλα, αλλά τώρα στην πραγματικότητα! Ανοίγεις το τζάμι, της χαϊδεύεις το κεφαλάκι, της βάζεις φαγητό να την ταΐσεις και αυτή σου χουρχουρίζει με ευγνωμοσύνη.

Τι ήταν τελικά; Μία απλή, κανονική γατούλα!

Δεν είναι ο εγκλεισμός σου στο σπίτι, ούτε ο βομβαρδισμός άπειρων ανοησιών δολίων ή γελοίων. Δεν είναι οι συνθήκες, οι οποίες σε αποκάμουν και σε αποτρελαίνουν. Ήσουν από πριν έτοιμος να τις δεχτείς απλά δεν εμφανίστηκε η ευκαιρία.

Ο καθαρός νους υπό ακραίες συνθήκες δεν χάνει τα λογικά του. Μπορεί να θλίβεται, μπορεί να πιέζεται και να υποφέρει, μπορεί οτιδήποτε, αλλά τη γάτα πάντα γατούλα θα τη βλέπει!  Νιάου!

http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=569664&srv=28&fbclid=IwAR3V26GM279DiaStE-MRSLJUNIBHE0LOrCOKKn6e4XJAwaoev2b-KVn-o_A