Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Βλακώδεις Προκαταλήψεις (Σύνοψη) και η Θεραπεία τους

(Με ολίγον Χιούμορ)

Επιγραμματικά συνοψίζω διάφορες προκαταλήψεις, οι οποίες μας ταλανίζουν τη ζωή και την ενδεδειγμένη (κατά τα γνώμη μου) θεραπεία τους:

Εάν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί για να… σου γανώσει το κέρατο με μυριάδες εμπόδια, ώστε να ΜΗΝ το πραγματοποιήσεις!
Θεραπεία: F@ck the Universe! It’s so simple (είναι τόσο απλό)!

Never Give Up
(Ποτέ μην εγκαταλείπεις)
Να give up και να παρα give up, διότι σημαίνει πως εάν κάτι δεν λειτουργεί, απλά δεν λειτουργεί. Give up αυτό στο οποίο σπας τα μούτρα σου και ακολούθησε την παράκαμψη.

Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα
Ορθότατον. Την τύχη σου δεν την ελέγχεις. Το ριζικό σου επίσης. Το να περπατάς, τσουλάς, σέρνεσαι, με τα πόδια σου, με αμαξίδιο, με πατερίτσες, με τα χέρια κλπ όμως κανείς ΔΕΝ μπορεί να σου το απαγορεύσει, ακόμα και εάν εμπρός σου έχει τοποθετηθεί τοίχος. Εντάξει δεν θα προχωρήσεις, αλλά μπορεί να πηγαινοέρχεσαι πλαγίως! Άρα ανεξαρτήτως τύχης και ριζικού απλά… περπάτα (με τον τρόπο σου)!

Κάθε εμπόδιο για καλό
Κάθε εμπόδιο είναι ΜΟΝΟ για κακό. Για να σου ξετινάζει τα νεύρα, να σου καταναλώσει πολύτιμη ενέργεια και να μην σε αφήνει να προοδεύεις. Ξεκολλήστε! Γιατί να μην συμβαίνουν όλα με τον ομαλότερο τρόπο;

Απόρροια του ανωτέρω:
Όλα τα εμπόδια τα προκαλούν άνθρωποι. Και τα προβλήματα δεν λύνονται μέχρις ότου… πεθάνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι τα προκάλεσαν. Συνεπώς οι λύσεις ευρίσκονται σε βάθος χρόνου. Κανονίστε να ζήσετε πάρα πολύ για να προλάβετε να τις δείτε. Ο James Bond το έθεσε πολύ σωστά: Live and Let Die (Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν)! Βέβαια ο James έβαζε και ο ίδιος το χεράκι του (δεν το συνιστώ εάν δεν είστε… σαν τον Bond)!

Συν Αθηνά και χείρα κίνει
Πολύ σωστό εάν πιστεύεις πως υπάρχει… Αθηνά. Άλλωστε όσο χέρι και πόδι να κινήσεις, στον πάτο θα καταλήξεις. Ως εκ τούτου καλό είναι να πιστεύεις κάπου. Σωστό ή λάθος έχεις πιθανότητες να πέσεις μέσα!

Μπα! Δε γίνεται ρε μ@λ@κα!
Φυσικά και δε γίνεται! Έχει δίκιο εκείνος, ο οποίος σου το λέει. Απλά είναι η μισή πρόταση, διότι η επόμενη μπορεί να είναι “γιατί βαριέμαι”, “γιατί δε θέλω”, “γιατί θέλω να σου σπάσω τα νεύρα”, “γιατί θέλω κάτι να κερδίσω και εγώ” κ.ο.κ. Άρα πολλά γίνονται και ανακαλύψτε την κρυφή συνέχεια. Αλλά και πολλά ΟΝΤΩΣ δεν γίνονται! Μην είστε παράλογοι! Δε σηκώνει εγωισμούς η φύση!

Ποτέ δεν είναι αργά!
Μπα; Φυσικά για πάρα πολλά είναι όντως αργά. Αλλά τι να κάνουμε; Την πάτησες! Όταν έπρεπε να το κάνεις δεν το έκανες. Αλλά και εδώ υπάρχει και δεύτερη κρυφή πρόταση. Ναι ποτέ δεν είναι αργά για το συγκεκριμένο. Για κάτι άλλο όμως δεν είναι. Τώρα, εάν έχεις κολλήσει σε αυτό, το οποίο είναι ήδη αργά, δικό σου πρόβλημα. Όταν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, άλλαξε τον εαυτό σου. Εάν δεν μπορείς, τότε… κλάψε! Πολύ αργά για δάκρυα… Στέλλα!

Άντε! Για το πρωινό της Κυριακής με απλοϊκό τρόπο γραμμένα!

Παρεμπιπτόντως τα προηγούμενα είναι όσα αντιμετώπισα ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, ένα κάθε ημέρα! Σωστά τα… μέτρησα;

Συμπέρασμα: ευτυχώς η εβδομάδα έχει μόνο επτά ημέρες! Ωχ! Ο μήνας όμως;;;