Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Βγαίνοντας από το Δωμάτιο

Η ταινία “The Room” (το Δωμάτιο), του 2003 θεωρήθηκε ως η… χειρότερη ταινία, η οποία έχει ποτέ κινηματογραφηθεί! Τουλάχιστον καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε όλες τις λίστες των χειρότερων ταινιών και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ο “Πολίτης Κέιν” αλλά αντιστρόφως! Από οικονομικής απόψεως μία σκέτη καταστροφή: κόστος υλοποίησης 6,000,000 δολάρια και έσοδα… 1,900 δολάρια!

Δεν είναι όμως μόνο η χειρότερη, αλλά και η προβληματικότερη όσον αφορά την υλοποίησή της. Παραγωγός και μοναδικός χρηματοδότης, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ο μυστηριώδης Τόμμυ Βιζώ. Όλα έγιναν ή μάλλον τα έκανε… λάθος!

Ένας εκ των συμπρωταγωνιστών του Βιζώ στην ταινία, ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ από την κινηματογράφηση και τον παραλογισμό του Βιζώ, ώστε το 2013, δηλαδή μία δεκαετία αργότερα, περιέγραψε την… περιπέτειά του συγγράφοντας ένα βιβλίο με τον χαρακτηριστικό  τίτλο “Ο Καλλιτέχνης της Καταστροφής”. Μάλλον δεν άντεχε να τα κρατάει μέσα του. Ήταν όμως τόσο παραστατικός, αφού εξ΄ άλλου είχε βιώσει ο ίδιος τα γεγονότα και το βιβλίο του τόσο καλογραμμένο, ώστε έγινε τεράστια εκδοτική επιτυχία και επιπλέον θεωρήθηκε άριστο για να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη.

Όντως το 2017 διασκευάστηκε και υλοποιήθηκε σε ταινία με τον ομώνυμο τίτλο, η οποία είχε εξαιρετική αποδοχή κει έλαβε πάρα πολλά βραβεία σε κάθε σχεδόν τομέα της. Ευτυχώς ο… Βιζώ δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί της!

Τώρα αξιοποιείστε το σκεπτικό… διασκευάζοντας την μέχρι τώρα εμπειρία της ζωής σας, εάν αυτή αντικατοπτρίζεται όπως το Δωμάτιο!

Η αρχική ταινία του 2003, η απόλυτη καταστροφή δηλαδή, είναι τόσο… κακή, ώστε απέκτησε το χαρακτηρισμό της cult movie, κάτι, το οποίο μεταφράζεται ως λατρεία, μόδα, τρέλα. Πραγματικά δεν χορταίνεις να την παρακολουθείς πάλι και πάλι για να έχεις λόγους να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και να σου απαλύνει τον πόνο πως υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι έχουν κάνει πολύ χειρότερες βλακείες από εσένα! (Αυτό πάντως νοιώθω εγώ)!

Και κάτι τελευταίο και αξιοπρόσεκτο ακόμα: το Δωμάτιο του 2003 έχει σταθερά τις περισσότερες μεταμεσονύκτιες προβολές στις Ηνωμένες Πολιτείες! Υποθέτω για τον προηγούμενο λόγο!

ΔΕΝ θέλεις να βγεις από το Δωμάτιο!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)