Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Βήματα ή Πηδήματα;

Στην ζωή προχωράς ή με βήματα ή με πηδήματα (μην πάει ο νους σας σε υπονοούμενα).

Με τα βήματα η πρόοδος είναι αργή και ορατή.

Με τα πηδήματα όμως δεν είναι. Τα πηδήματα είναι άλματα. Μειονεκτούν ωστόσο από τα βήματα διότι για να κάνεις τα πηδήματα (άλματα) πρέπει να πάρεις φόρα!

Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν η πορεία προς τα πίσω είναι πραγματική υποχώρηση – εγκατάλειψη ή προετοιμασία για φόρα. Συνήθως όταν συμβαίνουν τα δύο προηγούμενα υφίστασαι και πολλά πηδήματα (εδώ, να πάει ο νους σας σε υπονοούμενα)!

Συμπέρασμα:

Σε όσους περπατούν δώστε ένα ποτήρι νερό να πιουν να δροσιστούν. Πιθανότατα θα το ξεχάσουν και δεν θα σας το ανταποδώσουν, διότι δεν ζορίζονται.

Οι άλλοι δύο όμως ζορίζονται και πολύ μάλιστα!

Δώστε τους λοιπόν από… τρία ποτήρια νερό. Τους μεν άτυχους εγκαταλείψαντες θα τους ανακουφίσετε από τον πόνο τους και θα σας το έχουν πάντα υποχρέωση και θα το θυμούνται και ίσως μπορέσουν να σας το ανταποδώσουν, είπαμε η ζωή έχει γυρίσματα.

Τους δε τελευταίους θα τους δώσετε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να είναι και το άλμα τους μεγαλύτερο.

Ηθικόν δίδαγμα:

Δίνετε πάντα τουλάχιστον από ένα ποτήρι νερό να δροσίσετε τους οπισθοχωρούντες και αναξιοπαθούντες. Διότι δεν γνωρίζετε ποιοι θα… πηδηχτούν (ναι στο υπονοούμενο) και ποιοι θα πηδήξουν (και ναι και όχι στο υπονοούμενο).

Κοινώς:

Βοηθάτε ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ τους συνανθρώπους σας, χωρίς προσδοκία ανταπόδοσης. Είναι ένδειξη ευφυίας και όχι κατ΄ανάγκην καλοσύνης.

Λαϊκή Σοφία by Teucris προερχόμενη από την ζωή.