Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ακόμα δεν τελείωσε…

(αφιερωμένο κυρίως σε όσες/ους δεν επικοινώνησα)

Μία σοβαρή και αιφνίδια ανατροπή πριν από τις γιορτές με έφερε αντιμέτωπο με εξαιρετικά δυσμενή δεδομένα. Πάντα ήμουν άνθρωπος των ορίων. Λειτουργώ εξαιρετικά καλά όταν είμαι στο χείλος του γκρεμού παρά καθήμενος στην πολυθρόνα εμπρός από το τζάκι (λέμε τώρα για το δεύτερο). Το 2015 είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αυτό ήταν το (ίσως) τελευταίο “δώρο”, το οποίο μου επεφύλαξε (δεν τελείωσε ακόμα)… και τα “δώρα” είναι πολλών ειδών!

Αναλογιζόμενος συνολικά ωστόσο τα ουσιαστικά αποτελέσματα δεν μπορώ να μην αισθάνομαι πως το αδικώ, τη στιγμή κατά την οποία σχεδόν ολοκληρώθηκαν τα πέτρινα κτίρια στην Κυπαρισσία, το πέτρινο σπίτι των Καλαβρύτων καθώς και οσονούπω η αποκατάσταση του κτιρίου στον Ασπρόπυργο· πολύ όμορφα έργα και τα τρία και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτά. Τους εξαίρετους φίλους, τους οποίους γνώρισα. Επίσης η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία “3 Μοίρες” καθώς και η έναρξη για τις επόμενες με την ουσιαστική συμπαράσταση και βοήθεια του Μιχάλη Μανιάτη. Ακόμα και η Teucris δύο φορές “έπεσε” (την πρώτη προσωρινά από hacking ενώ την δεύτερη οριστικά από το capital control) αλλά ακόμα και αυτή επανήλθε ισχυρότερη, μετά δυόμισι μήνες παύσης (απλώς από .com την άλλαξα σε .net για λόγους, τους οποίους πολύ σύντομα θα αντιληφθείτε).

Το 2015, ωστόσο δεν τελείωσε και αναλογίζομαι τα λόγια του οιωνοσκόπου Σπουρίννα προς τον Ιούλιο Καίσαρα, όταν ο δεύτερος του απάντησε ειρωνικά «Οι Ειδοί του Μαρτίου ήρθαν» και ο πρώτος του ανταπάντησε:

«Ναι, ήρθαν, αλλά δεν πέρασαν»!

(Τον είχε πριν από λίγες ημέρες προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο αυτής της ημέρας -15 Μαρτίου-).

Ωραία το 2015 είναι στο “οριακό” του σημείο, άρα πάρα πολλά μπορεί να συμβούν. Τίποτα δεν τελείωσε “εντός της προθεσμίας” και ο τελικός απολογισμός θα γίνει το πρώτο δευτερόλεπτο του 2016.

Διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει εάν δεν έχει πραγματικά τελειώσει!

Επειδή δεν επικοινώνησα λόγω του παραπάνω λόγου με κανέναν ουσιαστικά, παρά μόνον γραπτώς μέσω της ιστοσελίδας και του Face book σας αφιερώνω το παρακάτω ευφάνταστο τραγούδι με το εξαιρετικά συμβολικό και ουσιαστικό ντόμινο της ζωής (γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις από τι χειρότερο σε έσωσε η κακή σου τύχη):

This Too Shall Pass (Και αυτό θα περάσει)

Εντός των ημερών θα σας γράψω την θαυμάσια ιστορία του τίτλου του…

Απολαύστε το!