Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Αίγυπτος Ιούλιος 2013 και Χ-Απρόβλεπτο

Στην Αίγυπτο έχω μείνει για κάποιο διάστημα στο παρελθόν… Η χρονική απόσταση, η οποία με χωρίζει από το τότε δεν μου επιτρέπει να γνωρίζω άμεσα τα βαθύτερα δεδομένα, αιτίες γεγονότων. Αυτά τα οποία συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και λίαν προσφάτως στην γειτονική μας χώρα καταδεικνύουν σαφώς ένα:

Πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωση, πόσο «ρηχές» αναλύσεις γίνονται αλλά και πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα τα στερεότυπα μας. Μην νομίζετε, πως οι αναλύσεις ακόμα και αν προέρχονται από ισχυρούς οργανισμούς είναι ορθές. Αναλύσεις και εκτιμήσεις είναι…

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως είναι ένα από αυτά τα ωραία παραδείγματα… Ακόμα όμως πιο εκπληκτικό είναι το “τέλος του τοίχους του Βερολίνου” (διαβάστε πως συνέβη και τότε σκίστε τα όποια πτυχία σας… και προέκυψε ξανά μία ενωμένη Γερμανία… Ή ποιος μπορούσε να φανταστεί “βομβαρδισμό σε κεντρική πρωτεύουσα της Ευρώπης” και αναφέρομαι στο Βελιγράδι… Ή λίγο παλαιότερα τον πόλεμο μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής… και τότε φάνταζε απίστευτο…

Υπάρχει αυτή η παράμετρος του “απρόβλεπτου”, η οποία εν τέλει καθορίζει την πορεία των πραγμάτων, είτε αυτά αφορούν την προσωπική μας ζωή είτε φαινόμενα με παγκόσμια εμβέλεια.

Τώρα σκεφτείτε να “παίζετε” με το μέλλον με τα ίδια του τα χαρακτηριστικά! Να κινείστε με “δεδομένο”, το εξαιρετικά απρόβλεπτο… Ακόμα και εάν δεν είστε επιτυχείς (το πιθανότερο) στην εξαιρετικά απρόβλεπτη “πρόβλεψή” σας θα είστε έτοιμοι να δεχτείτε (ή να προκαλέσετε) οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)