Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Έχουν Νόημα οι Σημερινές Εκλογές;

Κατά τη γνώμη μου κανένα. Δεν το συζητώ η ψήφος είναι υποχρεωτική και πρέπει οπωσδήποτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα (ή έστω αγγαρεία). Όχι τίποτα άλλο, αλλά ενδέχεται να ΜΗΝ μπορείτε μετά από κάποιο διάστημα να ψηφίσετε και τουλάχιστον ας μείνει η γλυκιά ανάμνηση και η ψευδαίσθηση της ισχύος (χα!) του πολίτη.

Λοιπόν!

Για τις δημοτικές και τις περιφερειακές είναι περίπου σαν να ψηφίζετε σε κάποιο σύλλογο. Κυρίως αλλαγές προσώπων και τα σχετικά. Ειδικά με την απλή αναλογική θα δούμε ωραία επεισόδια συναλλαγών αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή (κυρίως). Οι περιφερειάρχες περισσότερο λειτουργούν ως ταχυδρόμοι της εκάστοτε κυβέρνησης παρά έχουν την ισχύ των παλαιοτέρων νομαρχών.

Για τις ευρω-εκλογές είναι καθαρά γελοίο να σκεφτείτε πως έχουν οποιοδήποτε νόημα. Ποια… Ευρώπη; Δεν ασχολούμαι.

Αλλά το σημερινό αποτέλεσμα δεν το γνωρίζει κανείς. Είναι μία δημοσκόπηση live. Θα καταλάβουμε επίσης προς ποία κατεύθυνση θα κινηθούν οι εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός φυσικά δεν ανησυχεί καθόλου. Δεν σκοπεύει ούτως ή άλλως να παραδώσει την εξουσία… ποτέ, οπότε απολαμβάνει την ανοησία των υπολοίπων. Αλλά δεν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει, διότι κρίνει με βάση εκείνους, τους οποίους κοροϊδεύει (κυρίως απλούς ανθρώπους). Αλλά οι καταστάσεις μπορεί να εκπλήξουν, ωστόσο δεν έχω κανένα στοιχείο στα χέρια μου. Και τι εννοώ;

Επικρατεί δημοσκοπικά η άποψη πως πρώτο κόμμα θα είναι της αντιπολίτευσης, μετά το κυβερνητικό και μετά ή οι νέο-ναζί ή οι τέως σοσιαλιστές. Τα bonus (χα!) θα είναι να είναι πρώτο κόμμα το… κυβερνητικό ή έστω με πολύ μικρή διαφορά δεύτερο από το δεύτερο και η θέση των ναζί. Ειδικά το τελευταίο θεωρώ πως είναι το κλειδί. Διότι εκεί μπορεί να κρύβεται η εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη.

Και πάλι όμως τονίζω πως δεν έχω καμία ιδέα ή πρόσβαση σε στοιχεία σχετικά με το τι μπορεί να προκύψει. Πάντως επισημαίνω πως όλες οι καταστάσεις, όλα τα γεγονότα δεν προήλθαν από κάποια δύναμη του άρχοντα των δακτυλιδιών. Προέκυψαν και προκύπτουν από τις ε π ι λ ο γ έ ς της Ελληνικής κοινωνίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αίμα εξ΄ αίματος λοιπόν και συνεπώς καμία διαμαρτυρία. Άλλωστε… διαβατήριο (εάν επιτρέπεται η έξοδος βέβαια) και μακριά σε άλλους παραδείσους!