Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Trespassers will be EATEN

(Οι παράνομοι εισβολείς θα ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ)

Στην κινηματογραφική ταινία “Live and Let Die” από την σειρά του James Bond, στην σκηνή της φάρμας της ηρωίνης υπάρχει μία επιγραφή με τον τίτλο του άρθρου:

Trespassers will be EATEN
(Οι παράνομοι εισβολείς θα ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ)

Το “EATEN” είναι γραμμένο με κόκκινα γράμματα και σίγουρα στις αίθουσες το άφθονο γέλιο θα ήταν δεδομένο! Κι εγώ όταν το πρωτοείδα αντέδρασα με τον ίδιο τρόπο.

Η εξήγηση βέβαια στην ταινία είναι πως η φάρμα της ηρωίνης ήταν γεμάτη με κροκόδειλους! Εξαιρετικά αποτελεσματικοί φύλακες.

Και το γέλιο… γέλιο!

Ωστόσο η πραγματικότητα υπερβαίνει την φαντασία των δημιουργών ακόμα και των παραγωγών του James Bond.

Θυμόσαστε μήπως τον Jean-Bedel Bokassa; Μάλλον όχι. Ο Bokassa ήταν ένα ανθρωποειδές υποκείμενο δικτάτωρ (τρόπος του λέγειν, ο όρος είναι γλυκός) της Κέντρο-Αφρικανικής Δημοκρατίας. Επί Bokassa ήταν… Αυτοκρατορία!

Αυτό το υποκείμενο αφού κατέλαβε με πραξικόπημα (εντάξει τώρα εκεί τι σημαίνει πραξικόπημα είναι ένα θέμα) την εξουσία γνωρίζετε πως εξόντωνε κάθε αντίπαλό του;

Τον πέταγε σε μία λίμνη με κροκόδειλους! Εάν μάλιστα τον έβρισκε και νόστιμο τον… έτρωγε ο ίδιος, διότι ήταν ΚΑΙ ανθρωποφάγος.

Ο ίδιος έλαβε μέρος στην σφαγή 100 μαθητριών, οι οποίες αρνήθηκαν να αγοράσουν σε υπέρογκη τιμή στολές του εργαστηρίου μιας γυναίκας του (μάλλον δεν τρωγόταν αυτή), αλλά τα κορίτσια πήγαν στον άλλο Κόσμο.

Ο Bokassa λοιπόν πέθανε μετά από ολιγόχρονη εξορία στην Γαλλία, στην ίδια την πατρίδα του ελεύθερος και απαλλαγμένος από τις προηγούμενες κατηγορίες. Η Γαλλία μάλιστα τον είχε φιλοξενήσει παρέχοντάς του και πύργο, όσο ήταν εξόριστος!

Η πραγματικότητα παιδιά είναι μακράν χειρότερη και από την πλέον καλπάζουσα φαντασία του Χόλλυγουντ!

Θυμηθείτε τα προηγούμενα όταν ή εάν μάθετε ποτέ για την πολιτική κατάσταση σε αυτήν την χώρα σήμερα.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)