Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Scoppia, scoppia mi scoppia il cuor

Scoppia, scoppia mi sco-
Scoppia, scoppia mi scoppia il cuor
A far l’amore comincia tu από την Raffaella Carrà –

—Περί της Προκήρυξης των Πρόωρων Εκλογών στα Σκόπια

Στη λίμνη των Πρεσπών πολλοί θα πνιγούν. Και όχι τίποτα άλλο στο τέλος θα… αποξηρανθεί. Πριν έγραφα για την αξία της παράδοσης. Άραγε τι γνώμη να έχω για έναν λαό, ο οποίος αντί να είναι υπερήφανος για τη Σλαβική (ή όποια) καταγωγή του την απαρνείται με τον χειρότερο τρόπο, προσπαθώντας να κρατηθεί από μία γεωγραφική ονομασία. Στο τέλος δεν θα του μείνει τίποτα. Ούτε και σε εμάς…

—Περί των σχετικών δηλώσεων (περί άρνησης ένταξης στην Ε.Ε.) του πρώην Έλληνα ΥΠ.ΕΞ.

Άλλος ένας, ο οποίος δεν πρόβλεψε, δεν ήξερε, δεν μπορούσε να φαντασθεί… Θυμίζω:

“ἀπατεῶνα δ᾽ ἐκάλει οὐ μικρὸν μὲν οὐδ᾽ εἴ τις ἀργύριον ἢ σκεῦος παρά του πειθοῖ λαβὼν ἀποστεροίη, πολὺ δὲ μέγιστον ὅστις μηδενὸς ἄξιος ὢν ἐξηπατήκοι πείθων ὡς ἱκανὸς εἴη τῆς πόλεως ἡγεῖσθαι. ἐμοὶ μὲν οὖν ἐδόκει καὶ τοῦ ἀλαζονεύεσθαι ἀποτρέπειν τοὺς συνόντας τοιάδε διαλεγόμενος”

“αποκαλούσε απατεώνα, και μάλιστα μεγάλο, όποιον έπαιρνε από κάποιον άλλο, πείθοντάς τον, χρήματα ή σκεύος και τον στερούσε από αυτά, πολύ μεγαλύτερο όμως απατεώνα θεωρούσε εκείνον, ο οποίος δεν ήταν άξιος σε τίποτα, εξαπατούσε πείθοντας ότι τάχα είναι ικανός να κυβερνά την πόλη”

(Ξενοφώντος απομνημονεύματα για τον Σωκράτη, βιβλίο Α, κεφ VII, παρ. 5 – Μετάφραση Α. Παπαγεωργίου, εκδόσεις Κάκτος, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” τόμος 117)

—Περί του ιδίου θέματος οι δηλώσεις πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος έβλεπε πως “λεφτά” υπάρχουν (καλώς το είπε, αλλά δεν γνώριζε μάλλον πώς να τα… συλλέξει)

Αυτό το ενδιαφέρον του ΚΑΙ για τα Σκόπια και την Ευρωπαϊκή τους πορεία με ξεπερνά. Τα ίδια σκεπτόταν μάλλον όταν υποστήριζε και το σχέδιο του Κόφι Ανάν για την Κύπρο.

Τώρα απολαύστε κάτι σοβαρό! Την εκδοχή των προηγουμένων από τη Ραφφαέλλα Καρρά! Επιτέλους μία σωστή πολιτική τοποθέτηση!