Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

“San Remo” – New York City (Quiz)

Ένα όμορφο quiz σήμερα. Αφού αρχίσαμε με την Νέα Υόρκη ας δούμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες ή τουλάχιστον αυτό εκτιμώ.

Λοιπόν το εντυπωσιακό κτίριο με τους δύο πύργους στις φωτογραφίες είναι το γνωστό πολυτελέστατο συγκρότημα “San Remo” απέναντι από το Central Park (μάλιστα διαθέτει δύο διευθύνσεις, 144 και 146).

Κατασκευάστηκε το 1930, αρχιτέκτων του ήταν ο Αυστρο-Ουγγρο-Εβραϊκής καταγωγής Emery Roth, στο μολύβι του οποίου οφείλονται μερικά από τα εντυπωσιακότερα κτίσματα αυτής της πόλης. Το “San Remo” είναι το πρώτο κτίριο με διπλό πύργο και χαρακτηριστικότατη όψη (υπάρχει και το Eldorado). Σε επόμενο θα σας περιγράψω το πώς είναι κατασκευασμένα όλα αυτά τα κτίρια, από τεχνικής απόψεως.

Περιττό να σημειώσω πως αρκετοί ένοικοί του είναι ή ήταν διασημότητες του Χόλλυγουντ και όχι μόνον, μεταξύ αυτών ο Steven Spielgerg καθώς και οι Demmy Moore, Steve Jobs, Bono, Dustin Hoffman, Donna Karan, Tony Randall, Demi Moore, Glenn Close, Dustin Hoffman, Steve Martin, Bruce Willis, Aaron Spelling, Diane Keaton και παλαιότερα Hedy Lamarr και Rita Hayworth για να αναφέρω μερικές/ούς. Επίσης κάποιες πριγκίπισσες.

Η Madonna επίσης αιτήθηκε αγορά διαμερίσματος, αλλά οι άλλοι ιδιοκτήτες την… απέρριψαν. Κάποια στιγμή θα σας περιγράψω και θα σας αναλύσω το ιδιοκτησιακό πλαίσιο κάποιων κτιρίων (και όχι μόνον) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν αρκούν τα πολλά χρήματα πρέπει να είσαι και κάτι περισσότερο από διάσημος.

Αιτήθηκα κάποια στιγμή κι εγώ και μου έδωσαν τρία τετραγωνικά πόδια στο ισόγειο, ώστε να… στέκομαι μέχρις ότου αποκτήσω τη δυνατότητα να αγοράσω κανονικό διαμέρισμα. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η ζωή. Ξεκινάς από πολύ χαμηλά, αρκεί να παραμείνεις όρθιος για πολύ καιρό και υπό οιοσδήποτε συνθήκες! (Φυσικά και αστειεύομαι)!

Πριν συνεχίσω στην ερώτηση του quiz θα σας πληροφορήσω πως ο τολμηρός και ευφάνταστος κατασκευαστής του, λόγω του κραχ του 1929 το πούλησε προκειμένου να καλύψει την υποθήκη (ήταν ολόκληρο υποθηκευμένο) μόλις 25,000 δολάρια περισσότερα από το ποσό της υποθήκης! Αυτό λέγεται… ατυχία! Συνεπώς μην διαμαρτύρεστε και πολύ εάν οι επιχειρήσεις σας πηγαίνουν περίπατο. Υπάρχουν και χειρότερα!

Λοιπόν! Το ερώτημα, κάπως παραπλανητικό, ώστε να σας δυσκολέψω και λίγο:

“Κάποιο τμήμα του κτιρίου ευρίσκεται στην Αθήνα! Ποιο είναι αυτό;”

Η απάντηση:

 

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)