Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Hatred are Tyrants’ Best Friend

(Το μίσος είναι ο καλύτερος φίλος των τυράννων)

Θυμόσαστε υποθέτω την αστραφτερή Μέρυλιν Μονρόε να τραγουδά το “Diamonds are a girl’s best friend” (Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος ενός κοριτσιού). Δεν γνωρίζω πόσο καλός φίλος μπορεί να είναι όντως τα διαμάντια για ένα κορίτσι και για την ίδια τη Μέρυλιν ίσως να μην ήταν, αλλά σίγουρα το μίσος είναι ο καλύτερος φίλος των τυράννων.

Όπως τα διαμάντια τυφλώνουν με τη λάμψη τους τα κορίτσια (θεωρητικά), άλλο τόσο τυφλώνει το μίσος και ως εκ τούτου αποτελεί το καλύτερο όπλο εκείνων, οι οποίοι θέλουν να σε εξουσιάζουν. Μόλις πέσεις στην παγίδα του μίσους απλώς μισείς και δεν… σκέφτεσαι. Και αυτό σε καθιστά εύκολο στόχο.

Το ταξικό μίσος είναι από τα πλέον επικίνδυνα είδη μίσους και διασπείρεται από δύο πόλους. Από εκείνους, οι οποίοι εξουσιάζουν και από εκείνους, οι οποίοι θέλουν να… πάρουν τη θέση τους. Αυτοί όμως και οι μεν και οι δε, δεν μισούν· εάν τους συμβεί τότε έχουν την τύχη των υπολοίπων.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Μα εκείνοι, οι οποίοι …. μισούν και ως εκ τούτου μετατρέπονται σε οχήματα επίτευξης των στόχων των δύο προαναφερομένων πόλων. Σας έχω τονίσει πως εάν οι δόλιοι γνώριζαν τα πλεονεκτήματα της εντιμότητας θα ήσαν έντιμοι από δολιότητα. Λοιπόν ισχύει, πως εάν οι μισούντες γνώριζαν τα πλεονεκτήματα της σκέψης θα σκέφτονταν από… μίσος!

Σκεφτείτε προτού μισήσετε.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)