Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Gorna (Πάνω) Μακεδονία – Υπό του Μηδενός Ελλάς

“Από που εκπηγάζει η προκλητικότης της Τουρκίας”; Αυτό το ερώτημα, μαζί με εντελώς εσφαλμένα σχόλια διαβάζω σε διάφορες σελίδες ειδησεογραφικών μέσων. Μου αρέσει που… αναρωτιούνται!

Λοιπόν! Ακούστε τον Αρχηγό (λέμε και καμιά… χμ).

Δεν περνούν δύο ώρες και αριστερός (δήθεν) ων, χωρίς καμία διαβούλευση συνεργάζεσαι με ψεκασμένο κλπ σχηματισμό για να σχηματίσεις κυβέρνηση…

Προτείνεις ανώτατο άρχοντα αυτόν, τον οποίον λοιδορούσες για τα επεισόδια στην Αθήνα το 2008…

Σκίζεις μνημόνια και βγάζεις νταούλια και κατόπιν υπογράφεις μετά από ένα έστω φαιδρό δημοψήφισμα “ΟΧΙ” με 65%, ένα τεράστιο “ΝΑΙ” και μαζί ένα πολύ σκληρό τρίτο μνημόνιο, το οποίο κατόπιν εφαρμόζεις μέχρι κεραίας… και υπερηφανεύεσαι και από πάνω!

Δεν έχεις καν το ελάχιστο ήθος να παραιτηθείς και να διασώσεις, την όποια (λέμε τώρα) τιμή σου έχει απομείνει.

Να μην αναφερθώ στην τριετία τι έχει συμβεί…

Ανακινείς θέμα “Μακεδονίας” από το πουθενά (όπως και Κύπρου και Αιγαίου χωρίς κανένα σχέδιο) και αστειευόμενος ξεστομίζεις το Gorna Makedonjia, κάτι, το οποία κανείς όσο και να ήταν δεν το έπραξε πριν από εσένα…

Η Τουρκία και ο καθείς (εκτός Ελλάδος απ΄ότι φαίνεται) σε έχει ψυχολογήσει μέχρι το μεδούλι. Γνωρίζουν και την τελευταία σου αντίδραση και το ποιόν σου.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή σε ξεσχίζει και στοιχηματίζω το κεφάλι μου πως όχι πόλεμο ούτε… χλιαρό επεισόδιο δεν σκοπεύει, ούτε επιθυμεί με τίποτα να προκαλέσει.. Αλλά θα ήταν ηλίθια να μην εκμεταλλευτεί αυτήν την μοναδική ευκαιρία. Μία φορά στα εκατό χρόνια!

Και γνωρίζει πως οι χθεσινές ασκήσεις περί ανακατάληψης βραχονησίδας είναι τύπου “Go back… Madam Merkel” και τα λοιπά φαιδρά και εν τέλει γελοιοποιούν και τις ένοπλες δυνάμεις μας, διότι η πολιτική εντολή είναι ακριβώς η αντίθετη.

Παιδιά δεν υπάρχει όριο στην κατρακύλα. Και για το συγκεκριμένο ασήμαντο πρόσωπο πρέπει να αναφερόμαστε με ψυχιατρικούς όρους πλέον.

Λυπάμαι, αλλά η πτώση και ο εκφυλισμός της πατρίδας μας δεν έχει όριο εξ΄αιτίας ενός ανεκδιήγητου τύπου… Και πάνω απ΄όλα φτύνω τον εαυτό μου, διότι νοιώθω εντελώς ηλίθιος να κάθομαι να βλέπω αυτό το κρίμα και να μην κάνω τίποτα.

Συνεχίστε να αναρωτιέστε τώρα για την προκλητικότητα της Τουρκίας…

Σημ. Και διαβάστε τι έγραφα προ τριών ετών (και στη συνέχεια) σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί πριν την λήξη της τετραετίας και πως ένα εθνικό θέμα θα αρχίσει να αντικαθιστά τον φόβο των μνημονίων. Δυστυχώς…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)